Mindent kivisznek a jégre

A szerdán két gólt szerző Novotny elmondta, ki akarnak csikarni még egy debreceni meccset.

Három Fradi-győzelem után szerdán szépített a DEAC az Erste Liga rájátszásában, ezzel megakadályozta a zöld-fehérek továbbjutását. Ennek köszönhetően szombaton 17 óra 30 perckor a párharc ötödik meccsére is sor kerül a Tüskecsarnokban.

A 3–2-es hazai győzelemmel zárult összecsapáson a cseh Dominik Novotny kétszer is bevette a ferencvárosiak kapuját.

– Az első gólt megelőző lövést a védő takarásából eresztettem meg, ezért a kapus túl sokat nem láthatott belőle. A második találatomat erőből szereztem, szép passzt kaptam, aztán csak a hálót akartam eltalálni, szerencsére sikerült. A meccs előtt azt mondtuk, hogy minden mindegy alapon kell játszanunk, nincs értelme óvatoskodnunk. Mindent bele kellett adnunk, s lehetőleg hiba nélkül hokiznunk, mert az esetleges rontásokat kíméletlenül kihasználja az FTC. A szerencse is mellénk állt, ettől függetlenül megérdemelt győzelmet arattunk – mondta a támadó, aki a szombati találkozóról is beszélt.

– Ugyanúgy állunk hozzá a meccshez, ahogyan az előzőhöz, meg kell ragadnunk a lehetőséget. A fradisták is tudják, hogy mindig az utolsó lépés megtétele a legnehezebb, minden energiánkat és tudásunkat kivisszük a jégre, mert szeretnénk visszahozni a párharcot a Debreceni Jégcsarnokba – fogalmazott Dominik Novotny.

Erste Liga, rájátszás, 5. mérkőzés

FTC-Telekom–DEAC

szombat 17:30, Tüskecsarnok

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 3–1 az FTC javára.