Mindent megtettek a győzelemért

Mazzag Dániel elmondta, továbbra is a fejlődés és a minél jobb szereplés a csapat célja.

Nagy küzdelemben, kétgólos hátrányát kiegyenlítve szenvedett 4–2-es vereséget a DEAC a jégkorong Erste Ligában a DVTK Jegesmedvék csapatától vasárnap este. A vendégek a Debreceni Jégcsarnokból elrabolt három pontjuknak köszönhetően megelőzték az alapszakasz tabelláján a házigazdákat, akik így a nyolcadik helyen végeztek az első felvonásban. Mindez azt jelenti, hogy a második szakaszban az FTC-vel, a Gyergyóval, a Csíkszeredával és a Dunaújvárosi Acélbikákkal kerültek egy csoportba, ahol mindenki kétszer játszik mindenkivel.

Az első hazai gólt Mihalik Gergő szerezte, Mazzag Dániel passzából. Utóbbit kérdeztük a tegnapi meccsről.

– Nehéz úgy játszani 60 percet, hogy végig futnunk kell az eredmény után. A miskolciak jobban kezdtek, azonban szép lassan utolértük magunkat és jó játékkal sikerült kiegyenlítenünk. Több olyan helyzetet is kialakítottunk, amelyekből könnyedén gól születhetett volna, de sajnos ezek jó része kimaradt. Csalódottak voltunk a találkozó után, hiszen sosem jó veszíteni, de tiszta lehet a lelkiismeretünk, mert végig mindent megtettünk a három pontért – értékelt a támadó.

Mazzag Dánielt a válogatott szünet után kezdődő csoportmeccsek esélyeiről is megkérdeztük.

– Nagyon kiegyenlített a mezőny, ezért nem tudom megítélni, a nehezebb vagy a könnyebb csoportba kerültünk-e. Az biztos, hogy minden meccsre úgy korcsolyázunk ki, hogy hogy három ponttal jöjjünk le a jégről. Később pedig minél közelebb kerülünk a playoff-hoz, annál jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani. Fejlődni akarunk, ahogyan azt az egész szezon során tettük. A legfontosabb, hogy a rájátszás kezdetére készen álljon a csapat!