Molnár Dávid is aláírt a következő idényre

A DEAC együttese szerződést hosszabbított Molnár Dáviddal.

A 24 éves, debreceni nevelésű támadó végigjárta az utánpótlás lépcsőfokait, fokozatosan eleget téve a hozzá fűződő várakozásoknak. 2015-16-ban előbb az ifiben, majd egy évvel később a juniorban szerzett a Divízió 1/B-ben vb-aranyat. A 2017-18-as idényben a MAC kötelékében jégkorongozott, összegyűjtött egy Erste Liga, valamint egy magyar bajnoki címet, majd az idény végén visszatért szülővárosába, a DEAC együtteséhez.

2018 óta az egyetemista csapatban kergeti a pakkot, igen gyors és kemény hokit játszik. Az Elite Prospects kimutatásai szerint a DEAC színeiben összesen 193 mérkőzésen lépett a jégre és a rájátszásokat is figyelembe véve 78 pontot szerzett, ebből 16-ot az elmúlt szezon találkozóin. A DEAC játékosaként kétszer nyerte el a Magyar Kupát, ezen kívül egy Szuperkupa győzelemmel is büszkélkedhet. A 2022-23-as idényben a csapatkapitányi tisztségét is betöltötte. Rövid összefoglalót kértünk tőle a tavalyi Erste Liga-szezonról és arról, milyen várakozásokkal tekint a következő idényre.

A múlt szezonról nem szívesen beszélek – kezdte Molnár Dávid. – Nem kezdtük rosszul a bajnokságot, de nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. A helyzet később sem javult, úgy érkeztünk el az alapszakasz végéhez, hogy az öltözőben nem volt meg a megfelelő szintű összhang, és mindez az utolsó meccsek során csúcsosodott ki. Mivel ezen nem tudunk már változtatni, ha lehet, jobb lenne elfelejteni. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól és minden hoki rajongótól; tudom, hogy többet vártak tőlünk, mindegyiküket kárpótolni kívánjuk majd az elmulasztott élményekért! Bízom abban, hogy ősszel egy másik csapat érkezik a jégre, amelyik mindent megtesz a sikerekért, a jó eredményekért. Ami az új edzőket illeti, mindkettőjüket jól ismerem; Vaszjunyin Artyom csapattársam volt a DHK-s időkben, Berta Ákos tavaly hagyta abba az aktív játékot. Tisztában vagyunk a mentalitásukkal, szerintem jól megértjük majd egymást. Pozitívan állok hozzá a 2023-24-es szezonhoz, izgalommal várom a találkozást az edzőkkel, a régi csapattársakkal és az új szerzeményekkel! – tette hozzá Molnár Dávid.

=MK=