Nagy küzdelem várható kedd este

Az Erste Liga egyik legerősebb együttese, a Sport Club Csíkszereda érkezik a Debreceni Jégcsarnokba.

Az erdélyi együttesnek nem csupán a hagyományai, hanem a valós játékereje is tiszteletet parancsoló, hasonlóan a másik két erdélyi alakulathoz. A sokszoros bajnok idei szezonja mostanáig kicsit billegősre sikeredett, de ez nem jelenti azt, hogy a székelyek ne az esélyesek nyugalmával lépjenek majd a jégre.

Ha egy kicsit közelebbről tekintjük át az eseményeket, azt láthatjuk, hogy a Szereda jelenleg pont nélkül áll, három meccs, három vereség a mérlegük. Először hosszabbításban kaptak ki a Budapest Jégkorong Akadémia csapatától, ezt egy négy gólos zakó követte az FTC elleni rangadón, vasárnap pedig az UTE győzte le nagy csatában a székely legénységet. A három említett találkozó közül talán csak az FTC-Telekomtól elszenvedett vereség aránya tűnik meglepőnek, a másik kettő inkább azt támasztja alá, hogy jelen állás szerint az Erste Ligában tulajdonképpen nincs könnyen verhető csapat, a résztvevők játékereje kiegyenlítettnek látszik, nincs egetverő különbség a küzdő felek között. Ha van kivétel, az a dolgok jelen állása szerint csak a Gyergyói HK lehet, de őket is érheti még meglepetés.

A mieink mostanáig kétszer léptek a jégre; szépen helytálltak a Ferencvárossal szemben, a Gyergyó ellen viszont ritka kemény pechsorozat sújtotta a srácokat, reméljük, most már az egész szezonra mentesülünk ez alól.

A DEAC háza táján egyébként bizakodó a hangulat. Ahogyan azt György József vezetőedző is megerősítette, mindenki egészséges, hadra fogható és nagy odaadással gyakorolt a közelmúltban megtartott edzéseken. A kedd esti összecsapás lesz a szezonbeli harmadik mérkőzésünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megszerezzük első pontjainkat. Az említett megmérettetés után hosszabb idegenbeli szakasz következik, ami október közepéig tart. Bízunk abban, hogy erre a nehéz periódusra győzelemmel tudunk bemelegíteni. Természetesen ehhez roppant kemény, koncentrált játékra lesz szükség, valamennyi játékosunknak a képességei maximumán szükséges teljesíteni és mindezt 60 percen keresztül, megszakítás nélkül.

Bízunk abban is, hogy kedden este telt háznyi közönség biztatja, űzi, hajtja előre a kedvenceket, ők pedig a lehető legtöbbet merítik majd a nézőtéri energiákból. Akik nem tudják a helyszínen megtekinteni a várhatóan izgalmas, kiélezett rangadót, azoknak szíves figyelmébe ajánljuk az Erste Liga TV élő közvetítését. A találkozó 18.30 órakor veszi kezdetét.

2022. szeptember 27., kedd 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 15
DEAC – Sport Club Csíkszereda

=MK=