Nehéz mérkőzéssel indítunk

A koronavírus alaposan átírta az Erste Liga idénykezdő eseményeit; a Titánok csapatánál észlelt megbetegedések miatt az első két meccset elhalasztották és mostanáig csupán a MAC HKB – Opten Vasas HC találkozót játszották le a múlt szombaton. A fejlemények a mieink számára sem alakultak kedvezően; a Titánok elleni hazai bemutatkozás helyett szeptember 20-án, idegenben nyitjuk a szezont, a tavaly még Extraligás MAC Újbuda együttesével szemben.

Az előjelek egyértelműen arra utalnak, hogy nagyon nehéz meccs elé nézünk. Az előszezon során találkoztunk már az újbudai alakulattal, nyertünk is, ám ebből kiindulni nem lenne célravezető. Az ellenfél felmérésére végső soron nem kínálkozik egyéb támpont a MAC-Vasas összecsapás történésein kívül. Az újbudaiak nyertek, ám ez várható volt, tekintettel a játékosállomány terén mutatkozó különbségekre. A győztes csapatnak papíron nincsenek légiósai, vannak viszont tapasztalt, válogatott rutinnal rendelkező felnőtt játékosai és tehetséges fiataljai is. Az első soruk különösen veszélyesnek látszik, a Vasas ellen a hat MAC-gólból négyet ők szereztek, Sofron Istvánt, Nagy Krisztiánt és Schlekmann Márkot egyébként sem kell bemutatni a hokiszurkolóknak. Vasárnapi ellenfelünk természetesen az imént említetteken kívül is számos minőségi jégkorongozóval rendelkezik, biztosak lehetünk abban, hogy csakis kemény csatában lehet pontot szerezni ellenük.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az egyetemistáknak eleve félnivalója lenne az újbudai legénységtől. A debreceni együttesben számos nagy formátumú játékos kergeti a korongot, a sikeres átigazolások nyomán a gárda a múlt szezonhoz képest tovább erősödött. A tervszerű építkezés és az alapozás után lényegében készen állunk az idénykezdésre. Az előszezonban kiválóan szerepeltek a srácok, gyors és célratörő hokit produkáltak, nincs okunk azt feltételezni, hogy a bajnoki meccseken ne tudnák csillogtatni az említett erényeket. Némi aggodalomra adhat okot, hogy akad néhány lábadozó játékosunk; Molnár Dávid biztosan nem léphet a jégre, Volka Roland húzódása sem gyógyult meg teljesen.

A srácok alig várják már az első tétmeccset, joggal reméljük, hogy apait-anyait beleadnak majd a mérkőzésbe és sikeresen veszik az első akadályt.

A mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti. Bízunk abban, hogy nagy számú debreceni hokirajongó követi majd az eseményt és küldik az energiákat kedvenceiknek!

2020.09.20. 19.15 Tüskecsarnok
EL 4
MAC HKB Újbuda – DEAC

=Müller Károly=