Novotny is a maradás mellett döntött

A csapatépítés első, a folyamat egészét meghatározó lépése mindig és mindenütt a kulcsjátékosok megtartása, ez a törekvés nyilván a mieink háza táján is érvényesül. A szurkolók eddig szinte kizárólag jó hírekkel szembesültek, a trend a mai napon is folytatódik; a jégkorongszakosztály bejelentette, hogy a cseh légió egyik oszlopa, Dominik Novotny aláírta a jövő évi szerződését.

A most 27 éves játékos nem egy vándormadár típus; ifi korától hat szezont húzott le nevelő egyesülete, a HC Olomouc csapatainál. A 2013-14-es idényben kölcsönadták a cseh harmadik vonalban tanyázó Novy Jicin-nek, ahol további négy szezont játszott végig. 2017-18-ban próbált először szerencsét külföldön, egy jó idényt futott az Acélbikák csapatával, majd a DEAC játékosa lett és jelenleg már a negyedik szezonjára készül az egyetemisták színeiben.

Dominik rendelkezik mindazokkal a sportolói erényekkel, amelyek meghatározó játékossá, egyben közönségkedvenccé teszik; magas szintű technikai tudás birtokosa, villámgyors, betonkemény, óriási munkabírású, aki a pálya minden szegletét képes bejátszani. Az ellenfél védői rendre megpróbálják kikapcsolni a játékból, a debreceni csatárt azonban nem lehet megfélemlíteni. Hősünk ugyanis rendkívül bátor, ha kell, a legerősebb védőkkel sem rest tengelyt akasztani. Ami pedig a csapatmunka szempontjából a legfontosabb, kimondottan ponterős támadó, mindhárom debreceni szezonja során végig pont/meccs átlag közelében teljesített. A 2020-21-es idényben Dalecky mögött a második helyen végzett az alapszakasz pontlistáján, 32 pontot szerzett, 19 gólt és 13 gólpasszt jegyzett, amit a playoffban még megtoldott 8 ponttal. Sajnos, a rájátszásban belesérült egy ütközésbe, így a negyeddöntő utolsó találkozóit és a kupadöntőt is a lelátóról nézte végig.

Kiváló csatárunkat az egészségi állapotán kívül arról kérdeztük, mivel telnek a napjai otthon és milyen érzésekkel várja a következő szezont?
Dominik a következőket válaszolta:

A sérülésem rendbe jött és az egészségemmel sincsen gond. Már elkezdtem a nyári felkészülést, de nem érzékelek semminemű problémát.
Az erőnléti edzések mellett segítek a szüleimnek és a nagyapámnak, ha tennivaló akad otthon, vagy a kertben. Meglátogatom a barátaimat is és nagy élménybeszámolókat tartunk. Ami a hokit illeti, örülnék, ha jövőre még egyet lépnénk előre és döntőt játszanánk az Erste Ligában. Remélem, hogy a csapatnak sikerül eljutni a legmagasabb szintre, bár ez nehéz feladat lesz, a bajnokságban nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Örülünk annak, hogy erőcsatárunk optimistán tekint a jövőbe, amire a 2021-22-es idényben is nagy szükségünk lesz. Reméljük, jól kihasználja a rövidke pihenőidőt és hokira éhesen érkezik vissza Debrecenbe.

A csapattal kapcsolatos hír még, hogy Kiss Patrik más egyesületnél folytatja a sportpályafutását, amihez ezúton is sok sikert kívánunk!

Névjegy:
Novotny, Dominik
1993. 05.21., Vyskov (CZE)
Posztja: támadó
Testmagasság: 187 cm
Testsúly: 88 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=