Nyertünk, jöhet a folytatás!

Hősies küzdelemben győzött a DEAC, amely szombaton újabb meccset játszik a Fradival.

Mivel három mérkőzést elvesztett az FTC-Telekom elleni rájátszásban a Debreceni Egyetem, a szerdai találkozót muszáj volt megnyernie. Ellenkező esetben a négy meccsig tartó playoff véget ért volna Vaszjunyin Artyom alakulata számára. A Debreceni Jégcsarnok közönségének nagy örömére a fekete-fehérek bizonyították, hogy helyén van a szívük, ennek köszönhetően szombaton este fél hatkor jöhet a következő hirig a fővárosban.

Tóth Adrián lőtte meg erélyesen a korongot a meccs elején, elvétette az irányt. De nem csupán emiatt jobban kezdett a Fradi, a kezdetektől fogva érezhető volt, dűlőre akarják vinni a párharcot. Crespit állították ki ezután, tehát az első előny a házigazdáké volt. Koblar bombázott kapura, védett kapus, majd Bucskin duplázhatott volna, mindkétszer hibázott. Kiegészültek a vendégek, és máris munkát adtak Hetényinek, aki szikáran állta a sarat. 12:13 volt hátra, amikor Dominik Novotny remek megoldást követően bevette Nagy Kristóf kapuját! Meglehetősen nagy tempót diktált a két együttes ezen az estén is, nem volt unalmas a meccs. LaPorte vágta rá a pakkot, Hetényi nagyszerűen hiúsította meg a lövést, s a lepkéséből még továbbítani is tudta. Teltek a percek, az eredmény azonban nem változott. Jakabfy Csongor cikázott át a védőkön, ám Nagy észnél volt a háló előtt. Két minutum volt hátra, LaPorte lőtt közelről, Hetényi Zoltán remek reflexét latba vetve védett.

Gólelőnyben kezdhette tehát a második játékrészt a Debrecen, és csupán az első percben jártunk, amikor Kozma Ferenc ziccerben megszerezte a második találatunkat! Németh szinte rögtön válaszolhatott volna, azonban emberfórban mellé durrantotta a korongot. Kiegészült a cívisvárosi gárda, Mihalik András veszélyeztetett, ám elmaradt az újabb hazai találat. Klozt újra leküldték, szorult a kapca, ahogy a mondás szól, de ezt is kibekkelte a hajdú-bihari alakulat. 10 perc elteltével Vasziljev remek cseleket mutatott be, viszont a lövését kitolta a fővárosi cerberus. Érdekes, és egyben örömteli volt, hogy nem tudott gólt szerezni a Fradi. 4:46-tal a dudaszó előtt debreceni előny következett, lehetőséget kaptunk, hogy megszerezzük a harmadikat. Ennek ellenére Kestila hagyott ki nagy helyzetet, de a DEAC tutira ment: Novotny ismét betalált!

Nem volt szerencsénk a folytatásban, és persze várható volt, hogy a Ferencváros nekidurálja magát a jelentős hátrányát követően. Vasziljev kiállításával indult a harmadik húsz perc, és bár azt még megúsztuk, egyenlő létszámban Seregély Máté szépített, ezzel vérszemet kaptak a budapestiek. Olyannyira, hogy bő másfél minutummal később LaPort már szorossá tette a párharcot. A fekete-fehéreknek izgulniuk kellett, el ne fogyjon előnyük. Megtáltosodott a Fradi, LaPorte tüzelése vezette fel az utolsó öt percet, de remekül védekeztünk, majd Brady volt akaratos, nem különben Hetényi, aki védett. 1:39-nél időt kért az FTC, jöhetett az izgalmas finis. A zöldek kapusa lekorcsolyázott, jöhettek létszámfölényben. Hrabal és Nemec összjátéka majdnem egyenlítést hozott, de nálunk rutinos, válogatott kapus teszi a dolgát! Kilenc másodperccel a vége előtt elcsorgott a pakk a Fradi kapuvasa mellett, bulival ment tovább a mérkőzés a DEAC kapuja előtt. Mindez már nem számított, megvertük az FTC-t és tovább él az esély!

A következő ütközet szombaton 17.30-kor kezdődik a fővárosi Tüskecsarnokban.

Erste liga, rájátszás, 4. mérkőzés

DEAC–FTC-Telekom 3–2 (1–0, 2–0, 0–2)

Gól: Novotny 2, Kozma, illetve Seregély, LaPorte

A négy meccsig tartó párharc állása: 3–1 az FTC javára.

Fotók: Derencsényi István