Rangadó matinéidőben

A DEAC legénysége a nemzetközi szünetet követően vasárnap rangadót vív a DVTK Jegesmedvék ellenében. A találkozóra matiné keretében, 14.05 órai kezdettel kerül sor.

Hogy ez a szokatlan időpont kedvez-e bármelyik félnek, azt jelenleg még homály fedi, könnyen lehetséges, hogy érdemben nem is befolyásolja majd a meccs végkimenetelét. Az előjelek döntetlen körüli végeredményt valószínűsítenek, tekintve, hogy a mieink a november 6-i meccsnapon egy „négyest” hintettek a Fradinak, a miskolciak viszont pénteken 5-3 arányban, hátrányból fordítva győzték le az UTE együttesét.

A 10 napos szünet annyiban jól jött nekünk, hogy felépült néhány sérültünk, de a keret ettől még korántsem teljes. Az bizonyos, hogy így, vagy úgy, de ki-ki meccset játszunk az északi szomszédokkal, ami mindig és minden korosztályban érzelmekkel dúsított, kemény fizikai csata viszonyai között szokott megtörténni. György József vezetőedző elmondta, hogy a szünet idején sikerült néhány jó edzést tartani, bízik abban, hogy az elvégzett munka javára válik a srácoknak. A társaság jó esetben azt fogja nyújtani, ami lényege; tehát megalkuvás nélküli, kemény védekezést és a lehető leggyorsabb támadó játékot. Mindenesetre kedvező lenne, ha az ellenfél nem tudna gyorsan előnyt szerezni, mivel a miskolciaktól sem idegen a kemény védekezés, ráadásul a kapujukat a listavezető Janis Voris őrzi. A Jegesmedvék támadásaik során gyakran és előszeretettel használják a kapu előtti területet, épp ezért különösen fontos, hogy a minimálisra tudjuk csökkenteni az ellenfél itteni aktivitását.

A mieink számára magasabb a mérkőzés tétje, mint a miskolciaknak. A szomszédok a tabella 3. helyén tanyáznak 25 szerzett ponttal, őket az egyetemisták követik az 5. helyen, 21 ponttal, ám a Jegesmedvék tényleges előnye több lehet ennél, mivel mi két meccsel többet játszottunk. Mindenesetre a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg, ha vasárnap a miskolciak további pontokkal el tudnának tőlünk lépni.

Hogy ez ne következzék be, azért a jégen kívül is sokat tehetünk. Reméljük, hogy a találkozót telt ház előtt tudjuk majd lebonyolítani, ütemes taps és hangos buzdítás kíséretében! Akik végképp nem tudnak személyesen jelen lenni, azoknak az M4 Sport élő közvetítése jelenetheti a megoldást.

A mérkőzés felvezetése lesz az Erste Liga Matiné, amire szintén várjuk az érdeklődőket.

A tévés közvetítés miatt a találkozó a megszokottnál jóval korábban, 14.05 órakor kezdődik!

2022. november 20. 14.05 Debreceni Jégcsarnok
EL 77
DEAC – DVTK Jegesmedvék

=Müller Károly=