Rangadóval indítjuk az új évet

David Musial legényége december 4-én játszott utoljára hazai jégen, azóta a srácok kizárólag idegenbeli mérkőzéseken szerepeltek. És a sorozatnak még mindig nincsen vége, új év napján este az Újpesti Jégcsarnokban kezdjük meg a 2021-es mérkőzésfolyamot. Ez eleve hátrányos lehet a mieinkre nézve, mivel nyilvánvaló, hogy a hazai pálya zárt kapus meccseken is előnyt jelent, ami pedig a ráadás, hogy a Liga egyik legerősebb brigádja lesz az ellenfelünk.

Az előzmények arra utalnak, hogy az UTE nem tartozik a „kedvelt” ellenfeleink közé (már ha van ilyen egyáltalán) és ezzel nem vagyunk egyedül az Erste Ligában. Legutóbb november 17-én találkoztunk velük, akkor a lilák 3 góllal nyertek és azóta csak növekedett a játékerejük. Még abban a hónapban az otthonában kapták el a Brassót, és összesen öt meccses győzelmi sorozat után fogadják majd a mieinket. Az újpestiek rendkívül kellemetlen felfogásban hokiznak, ilyenek voltak korábban is. Agresszíven játszanak, néha túlságosan is agresszíven. Értenek ahhoz, hogyan kell ölni az ellenfelek hokiját, elvenni tőlük az időt és a területet. Ha ez a taktika nem működik, akkor előszeretettel és nagyon pontosan kontráznak, mint például az FTC-Telekom elleni, legutóbbi találkozójukon. A játékoskeretük is nagyon erős, a minőségi, sokszoros válogatott magyarok (Benk, Sikorcin, Bodó, vagy Varga Arnold) mellett számos offenzív légiós hátvéddel (Stadel, Selan) és jó képességű támadókkal is rendelkeznek. Jelenleg a tabella ötödik helye az övék, de szinte folyamatosan zárkóznak fel az élmezőnyhöz. Természetesen, mint minden csapat, ők is verhetők, de ezért általában rendesen meg kell izzadni az ellenfeleknek.

Az egyetemisták szintén igen jó passzban vannak, az erdélyi túra után mindent megnyertek, amit csak lehetett. Ám az egyértelműen negatív fejlemény a mieink számára, hogy nem látjuk pontosan, mennyivel rövidül az amúgy sem túl terjedelmes kispadunk. A jó hír az, hogy Izacky újra edzésbe állt, de nem tudni, vállalja-e az újév napi jégre lépést. Hári viszont biztosan nem, a korábban többször is sérült válla még nem terhelhető. A sorbeosztás tehát kétséges, nagy kérdés; kikhez nyúl David Musial és nyilvánvalóan az is, milyen taktikai tervet dolgozott ki az újpestiek ellen?! Bíztunk abban, hogy a lila-fehérek szerdai ellenfele, az Acélbikák csapata szoros meccset játszik a lilákkal. Sajnos, nem így történt; az UTE nyert és ezúttal is szembetűnő volt az újpestiek erőteljes hokija az ellenfél kapujának előterében.

Csupán általános jellegű információ, hogy a mieinknek egyenlő létszámban lehetőleg minél többet kell majd elől tartani a pakkot. Ugyanakkor árgus szemekkel szükséges figyelni a hosszú indításokat és minél kevesebb esélyt kell adni az újpestieknek a gyors kontrákra. A Győrben látottaknál nagyságrendekkel koncentráltabb és fegyelmezettebb hokira lesz szükség, nem halmozhatjuk a fölösleges büntetésperceket. Azt sem kell külön hangsúlyozni, hogy el kell kerülni a gyorsan bekapott gólokat, egyáltalán semmit nem szabad ajándékba adni az ellenfélnek, valószínű, hogy enélkül is akadnak majd gondjaink.

A jó eredmény elérésének alapfeltétele, hogy a fiúk higgyenek magukban, ami nem okozhat gondot, hiszen a mieink rendelkeznek a megfelelő szintű önbizalommal. Jelenleg a tabella első helyén tanyázunk, a Brassó kivételével valamennyi ellenfelünket legyőztük már, az UTE-t is, nem akármilyen gólkülönbséggel. Remélhetőleg ezúttal Fortuna is a mieink mellé áll és módunk lesz ezért rendesen meg is dolgozni!

A találkozót az Erste Liga TV élőben adja, reméljük, hogy szurkolóink nagy számban kapcsolódnak be az évzáró meccs közvetítésébe!

2021.01.01. 18.00
EL 111
UTE – DEAC

=Müller Károly=