Szerencsejáték?!

Igen, legalábbis van rá esély, hogy szerencsejátékot (is) játszunk a hétvégén, és messze nem a legjobb kondíciók között…

Néhány nappal ezelőtt még volt kedvezőbb lehetőség előttünk, egyszer becsúsztunk a Brassó elé is, de aztán beírták a háromszor a 0-5-ös végeredményt, így 8 pont lett az erdélyiek előnye. Alighanem Szélig Viktornak van igaza, aki példás tömörséggel „Covid-lottónak” nevezte ezt az időszakot.

Az eredmény az, hogy 19+2 játékossal vágunk neki a hét végének, közülük egy junior kapus, 3 fiatal hátvéd, egy csatár és 3 junior korú légiós került be az utazó keretbe. Úgy tűnik, létszámra talán megleszünk, de ki tudja, mi történik péntek délutánig. A négy sorozás reméljük, megoldható, de így is a mieink rendelkeznek a kevesebb Erste Ligás tapasztalattal.

Az Acélbikáknak nagyon kell a 9. hely, így mindent felraknak majd a jégre, amit csak tudnak, a közelmúltban három légiós szerződtetését is bejelentették. Ismerve György József és a juniorok élére nemrég kinevezett Alexei Kosourov hokis hitvallását, valószínű, hogy Újvárosban kemény, hajtós, lendületes találkozóra lehet számítani, aminek örülni fog a közönség. Az más kérdés, hogy a szakvezetők is osztoznak-e ebben?!

Hogy a győriek részéről mi várható, az talány, talán a pénteki találkozójuk végeztével lehet az esélyekről egy kicsivel többet tudni. Ilyen helyzetekben az edzők számára csak az számít; ki van ott a kérdéses meccsen, s aki ott van, azok közül kik képesek lendületbe jönni, iramot diktálni, bizonyítani, hogy jó formában vannak?!

Mivel a fő célunk változatlanul a rájátszás, ám a rájátszásba kerülés szempontjából minden egyes pontnak kiemelt jelentősége van, minden egyes pontért komolyan meg kell majd küzdeni! Nagy szükség lesz tehát a mi oldalunkon a kapusbravúrokra, a betonkemény, de még véletlenül sem kíméletlen védekezésre és kreatív támadó munkára! A srácoknak azonban van már tapasztalata arról, hogyan kell ezt energiatakarékos módon csinálni, mivel egyetlen egy napjuk lesz csupán a regenerálódásra. Tájékozottságunk szerint mindkét összecsapást az Erste Liga TV közvetíti élőben.

2022.01.15. 17.00 Dunaújvárosi Jégcsarnok
EL 175
Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC

………….

2022.01.16. 17.30 NEMAK Jégcsarnok
EL 63
UNI Győr ETO HC – DEAC

=MK=