Szinte hiba nélkül kellene játszanunk!

Vasárnap este az Erste Liga újabb „nagyágyúja”, a Brasov Wolves érkezik Debrecenbe. A Farkasokról ezúttal is megállapítható, hogy a Liga egyik legkomolyabb játékerejét felmutató keretet raktak össze. Az elmúlt idény végén akadt néhány távozójuk (például McFadden, Fowlie, Klempa és Finucci), helyettük egy komplett kanadai csatártriót hoztak az első sorba, így a tavalyi ászaik közül Valchar és Gliga is csak a második sorban kapott helyet.

Az Erste Ligában eddig kitűnően meneteltek, bár az első találkozójukon az erdélyiek jelenlegi „mumusa”, az UTE, idegenben kapta el őket. Ám azóta tönkrevertek mindenkit, aki szembejött velük; kétszer a Titánokat és kétszer az Acélbikákat intézték el nagy gólkülönbséggel. Mindez még akkor is megszólaltatja az ellenfeleknél a vészcsengőt, ha figyelembe vesszük, hogy sem a Titánok, sem a DAB nem játszott a legjobb formájában. Az egyetemistáknak különösen figyelni kell, hiszen éppen a brassóiak ejtették ki a mieinket a Liga múlt évi elődöntőjében. Megijedni nyilván nem szükséges, minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele lehetővé tesz, ez a mostani Brassó azonban a tavalyi önmagát is felülmúlhatja. A papírforma az erdélyiek mellett szól, bár a mieink sem feltartott kézzel mennek fel a jégre. Mindent összevetve, valószínűleg akkor járunk jól, ha vasárnap a Szeredánál is nehezebb ellenfélre számítunk. A debreceni srácoknak akkor van esélye egy szoros meccsre, akár győzelemre is, ha koncentrált, kemény védekezéssel megszűrik a Farkasok akcióit és abból építik fel a gyors ellencsapásaikat. A korábbi találkozóinkon elég sokat hibáztunk. Egy ilyen szintű ellenfél nagy biztonsággal bünteti az egyéni hibákat, így ezeknek számát a minimumra kell redukálni. Alapvető fontosságú, hogy az egyszerű megoldásokat szükséges preferálni, elkerülve a játék túlbonyolítását. Mindezt roppant nehéz megvalósítani, még szerencse, hogy van egy pár napunk az elemzésre és arra, hogy megtaláljuk a Farkasok gyengébb pontjait. A brassóiak várható összeállításáról nincsen információnk, a hazai oldalon jó hír, hogy Almási Márk edzésbe állt. Hetényi Zoli térde sajnos, még mindig nincsen bevethető állapotban, így ismét Antek Tominak kell helyt állnia.

Ami a közönséget illeti, nem bánnánk, ha többen kilátogatnának a Debreceni Jégcsarnokba, mint csütörtökön tették. Sajnos, nemcsak a telt ház hiányzott, hanem néha a biztatás is, a jelenlévő, mintegy 20 székely szurkoló rendre nagyobb zajt csapott, mint a komoly számbeli fölényben lévő hazai drukkerek. Tessenek tehát jönni és biztatni a srácokat minél nagyobb létszámban, hiszen a sportolók számára ez roppant fontos eleme a mérkőzéseknek!

Erste Liga
DEAC – Brasov Wolves
vasárnap 18.30, Debreceni Jégcsarnok

= MK=