Szinte tökéletes játék kell a Szuperkupa elhódításához

Vasárnap Hell Szuperkupa-mérkőzéssel kezdődik a 2022-23-as klubszezon a tavalyi bajnok Ferencváros és a kupagyőztes DEAC részvételével.

A múlt idényben is ez a két csapat küzdött meg egymással, akkor a fővárosiak nyertek. Az idén is a zöld-fehérek az esélyesebbek, köszönhetően többek között az előszezonban történt erősítéseknek. A légióskorlát eltörlése még inkább helyzetbe hozta a nagyobb anyagi erővel rendelkező klubokat, ezt természetesen kihasználta az ellenfél, és tovább tunningolta egyébként is erős keretét. AZ FTC játékosállománya négy minőségi légióssal gyarapodott, a Mestisből, az Allsvenskanból, az ECHL-ből, de a VHL-ből is érkezett új igazolás, közülük hárman is betaláltak a zöldek keddi, DAB elleni edzőmeccsén. A bajnokcsapat első két sora bivalyerős, az FTC keddi góljainak java részét ők szerezték.

Mindez nem jelenti azt, hogy meg kellene ijedni a mieinknek, mi is kiváló kerettel rendelkezünk, de az előszezon végéhez közeledve nem ment úgy a hoki, ahogyan szerettük volna. Nyilván ez sem jelent eleve gondot, számos egymás elleni meccsen volt esélyesebb az FTC, mégis gyakran a debreceniek győztek.

A vasárnapi mérkőzés egyik kulcsa nagy valószínűséggel a mieink védekezése lesz; meg kell akadályozni azt, hogy a fővárosi csapat tartós nyomást gyakoroljon ránk, és ezzel párhuzamosan forszíroznunk a gyors kontrajátékunkat. A fizikális játék alapkövetelmény, de kerülni kell a fölösleges kiállításokat!

A vezetőedzőnk, György József is elmondta a véleményét az esélyekről.

Az előszezonban nem láttuk még a Fradit élőben, de éppen az a szép a sportban, hogy nem mindig az esélyesek nyernek. Amennyire lehetett, mi felkészültünk az FTC ellen, teljes energiával fogunk játszani és mindent kiteszünk a jégre. Mivel az új keretek nem találkoztak még, a találkozó első időszakát arra szánjuk, hogy kiismerjük az ellenfelünket és ha szükségesnek látszik, változtatni fogunk a játékrendszeren és a sorok összeállításán. Mindent elkövetünk a Hell Szuperkupa elhódítása érdekében – fejezte be nyilatkozatát a debreceni szakvezető.

Nagyon nehéz meccs elé nézünk, az ellenfelet támogatja a hazai pálya és a szurkolók létszáma, hangereje is a vetélytárs oldalára billentheti a mérleg nyelvét. Ezúton kérjük a debreceni szurkolókat; amennyiben módjukban áll, a helyszínen buzdítsák kedvenceiket, halljuk az ő hangjukat is Tüskecsarnokban!

2022.szeptember 11. 17.15
Tüskecsarnok Budapest
DEAC-FTC-Telekom
Hell Szuperkupa döntő

=Müller Károly=