Színvonalas mérkőzésen egy góllal nyertek a szlovénok

A DEAC jégkorongozói vasárnap délután játszották le az eredeti tervben szereplő utolsó edzőmeccsüket. Az Érden megrendezett találkozón a mieink ellenfele az Alpesi Liga legutóbbi bajnoka, a HK Olimpija Ljubljana volt, akik az előző napon 4-3-ra legyőzték a MAC HKB együttesét.

A debreceni legénységből hiányoztak a sérültlistán lévő és beteg játékosok (Molnár, Izacky, Kloz és Bogesic), David Musial ugyanakkor számos utánpótlás korú tehetségnek szavazott bizalmat, a mieink keretében Kozma Fecó mellett helyet kapott Bartók András, Sándor Bence, sőt Mihalik András is, a kapunkat pedig Gönczi Lajos védte.

A debreceni csikócsapat rendesen megdolgoztatta a szlovén válogatottak sorával jégre lépő ellenfelet. Az 1., majd a 2. harmad után is döntetlenre állt a találkozó, a déli szomszédaink csak a záró harmadban tudtak a mieink fölé kerekedni. Színvonalas, jó mérkőzést vívott egymással a két csapat, a debreceni srácok ismét bebizonyították, hogy nem csupán „kifutott eredmény” volt az UTE és a MAC HKB ellen elért siker.

2020.08.30. 16.30 Érdi Jégcsarnok
HK Olimpija Ljubljana – DEAC 5-4 (2-2, 1-1, 2-1)
Felkészülési mérkőzés
Gólszerzők: Cimzar(2), Planko(2) és Cepon, illetve Szűcs I., Kuleshov, Mazzag és Berta