Szombaton véget ért a DEAC szezonja

Jégkorongcsapatunk védője, Dobmayer Dominik szerint a kiesés ellenére nincs miért szégyenkezniük.

Vereséget szenvedett szombaton este az egyetemi gárda az Erste Liga rájátszásának ötödik mérkőzésén, a Ferencváros 2–0-s győzelme azt jelentette, hogy 4–1-es összesítéssel a házigazdák jutottak a legjobb négy közé. A fekete-fehérek számára pedig a Tüskecsarnokban véget ért a 2023/2024-es hokiszezon.

– Szerettünk volna szombaton is ugyanolyan jó iramban kezdeni a találkozót, ahogyan azt tettük a debreceni győzelmünk alkalmával – nyilatkozta Dobmayer Dominik, az egyetemisták játékosa. – Ez sikerült is, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk értékesíteni azokat, ez kissé frusztrálttá tett bennünket, és nem jött össze a folytatás. Sajnálom, hogy ezzel befejeződött számunkra a bajnokság, de úgy érzem, beleadtunk anyait-apait, így nincs miért szégyenkeznünk – fogalmazott a debreceni 41-es.

A védőtől megkérdeztük, milyen érzés volt, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a bajnokság talán legjobbja, az FTC lesz az ellenfelük.

– Tudtuk, hogy kiváló együttessel kell megharcolnunk, de bíztunk a kemény, fegyelmezett munkában. Egyénileg lehet, hogy jobbak, mi a csapategységünkben hittünk, és abban, ha összetartunk és a végsőkig küzdünk, meglehet  a párharc. Ez sajnos nem sikerült, noha mindent “kitettünk” a pályára. Ami a szezon egészét illeti: nagyon hullámzó volt számunkra, az eleje nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltük, és a játékosmozgás is nagy volt. Decemberben aztán átfordult valami és jó irányba kezdtünk haladni. A célt, azaz a playoffba kerülést elértük, de reménykedtünk benne, hogy sikerül meglepnünk a Fradit és továbbjuthatunk. Nem így lett, ennek ellenére ez pozitív szezon volt a tavalyihoz képest – összegzett Dobmayer Dominik.