Szűcs István a hét játékosa, Sándor Flóriáné a hét gólja

Minden elismerést besöpörtek a DEAC játékosai az Erste Ligában.

Ismét megválasztották a hét legjobbjait a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban. A magyarországi és erdélyi klubokat felvonultató küzdelemsorozat immár a közönség jelenléte nélkül zajlik tovább, de a rossz hírrel szemben jó hír: a koronavírus-járvány hullámain túljutva a tervezett mérkőzések közül egyre többet tudnak megrendezni. Az elmúlt időszakban a DEAC három találkozót abszolvált, melyek közül kettőt megnyert, egyet elveszített. A Dunaújvárosi Acélbikák és a Titánok nem bírtak a debreceniekkel, a vendégek 5-3-mal és 4-1-gyel vitték el a pontokat, ám az UTE csapatának 5-2-re sikerült visszavágnia a két héttel korábban elszenvedett 8-1-es vereségért.

A DEAC motorja ezeken az összecsapásokon a Szűcs István-féle fiatal magyar támadósor volt, Kiss Patrikkal és Mazzag Dániellel együtt nagy mennyiségben termelte a pontokat a trió. Szűcs különösen kitűnt agilis hokijával és a 3 meccsen szerzett 4 góljával. Tette ezt azok után, hogy a szezon első 7 összecsapásán nem sikerült betalálnia. “Nem tagadom, rettentően frusztrált a helyzet – mondta erről a hivatalos ligahonlapon megjelent interjúban. – Akármennyire is próbáltam elengedni, mindig ott volt legbelül, még akkor is, ha tudtam, hogy a nagy számok törvénye alapján úgyis bepattan vagy átgurul valahogy, és nem annyira fontos most, mint a rájátszásban. Az is igaz, hogy a csapat eredményessége az elsődleges, de a csapatnak is akkor megy jól, ha az egyes játékosok jól teljesítenek.”

A Szűcs Istvánnal készült teljes interjú itt olvasható

A hajdú-bihariak mindenesetre jól teljesítenek, jelenleg a második helyen állnak az Erste Liga-táblázaton, és mindössze 4 pont a hátrányuk a listavezető, ám több meccsnél tartó MAC HKB Újbuda mögött.

Debreceni játékosé lett ezúttal a hét gólja is. Sándor Flórián, a csapat 21 éves hátvédje Dunaújvárosban az egész pályát átívelve talált az ellenfél üres kapujába. A ketrecet a hazaiak kapusa az egyenlítés reményében hagyta el, ennek azonban Sándor 60 méteres pontos lövése révén a vendégek örülhettek, így alakult ki az 5-3-as végeredmény.

ersteliga.hu