Teljes az edzői stáb, alakulóban a keret

A Debreceni Jégcsarnokban jég ugyan nincsen, ám a kondicionáló teremből napi rendszerességgel kiszűrődik a súlyzók puffanása és a zene, az erőnléti munka jellegzetes zajhatásai. Elsősorban a junior korú játékosok kondiznak, de az edzéseken a felnőtttrénerek is jelen vannak. A napokban György József vezetőedző és Kecskeméti Áron másodedző is aláírta a jövő szezonra szóló kontraktusát, a sportszakmai munka folytonossága tehát biztosítva van.

György József vezetőedzőt a szövetség által szervezett szeminárium után értük utol, és arról faggattuk, milyen érzés volt szignálni az újabb egyéves szerződését?

Gy.J.: – Jó érzés, elsősorban a tudat, hogy továbbra is számítanak a munkámra. Egyébként napi szinten dolgozunk a juniorokkal, azon túl kollégáimmal együtt elsősorban a 2022-23-as felnőttcsapat felépítésével foglalkozunk. Jelenleg a munka kellős közepén tartunk, de összességében nem állunk rosszul.

– Lehet már valami biztosat tudni a jövő szezon csapatáról?

Gy.J.: Lehet, de a játékosok bejelentésének még messze nincs itt az ideje, még nem tartunk ott. Más csapatoknál is cserélődnek a játékosok, a mi dolgunk az, hogy a számunkra leginkább megfelelő sportolókat próbáljuk ide vonzani. A megtartásra, illetve a vásárlásra fordítható keret nyilván véges, az anyagi lehetőségek behatárolják, melyik „polcon” lehet kutakodni. Minden profi játékos a legjobb áron szeretné „eladni magát”, a mi gondunk, hogy egyeztessük az igényeket a lehetőségekkel. Ez mindig nagyon nehéz folyamat, sokszor nem is elsősorban rajtunk múlik a döntés.

– Mi a véleményed az MJSZ által nemrég bevezetett pontrendszerről?

Gy.J.: Az én véleményem szerint ez megnyitja a légiós korlátot és elképzelhető, hogy a magyar játékosok még nehezebben tudnak majd érvényesülni. Nehéz megmondani, hogy ténylegesen milyen hatása lesz.

Eközben megérkezett a másodedző, Kecskeméti Áron is, akitől szintén a szerződésének meghosszabbítása felől érdeklődtünk.

K.Á.: Azért hosszabbítottam, mert büszke vagyok arra, hogy része lehetek a csapat közösségének, és nagyon jól érzem itt magamat. Leginkább annak örülök, hogy eddig még mindig sikerült megtalálni a motivációt, ami előre visz. A célom nem más, mint elősegíteni, hogy a srácok továbbra is az eddigiekhez hasonló sikereket érjenek el. A csapatépítés most a legfontosabb, hiszen ezen múlik az egész következő szezon. Jelenleg ezen ügyködünk Józsi bácsival, Fodor Andrással és Fucskó Tomival együtt és nagy örömet szerez, amikor sikerül egy-egy jó hokist megszerezni. Optimista vagyok, a keret kb. 60 százalékban késznek tekinthető, bár elöl és hátul is vannak „lyukak”, de a munkát eddig időarányosan sikerült elvégezni.

– Mit vársz a következő idénytől?

K.Á.: Abban reménykedem, hogy sikeresek leszünk és olyan sorozatok döntőjébe is oda tudunk érni, ahová mindeddig nem sikerült. Részemről a továbbiakban is szívesen vállalok minden feladatot, melyeknek megoldása a csapatot jó eredményekhez segíti.

=MK=