Több volt ebben a mérkőzésben

A pénteki játéknap előtt alig egy napot pihenhettek az erdélyi házgazdák és ellenfeleik, de az élsport világában előfordul az ilyesmi. A mieink ahhoz Brasov Wolves-hoz látogattak, akiket október 3-án rendesen elintéztünk Debrecenben, ez azonban egy másik mérkőzés volt. A Farkasok Borisenko és Molnár Zoltán nélkül próbáltak visszavágni, az egyetemistáknak viszont Hetényi Zolit és Dominic Novotny-t kellett nélkülözniük. Kapusposzton mind a két vetélytárs új erőket vetett be, a Cenk aljai együttesnél Patrik Polc-nak, míg a mieinknél Gönczi Lajosnak szavaztak bizalmat.

A meccs parázs csatákkal indult; először a mieink rendeztek nagy tumultust Polc ketrece előtt, majd 6. percben a debreceni kapunál alakult ki tömegjelenet. Az első próbálkozásokat Gönczi és a kapuvas még hárította, 05.17-nél azonban Hunt kihozta a pakkot a tolongásból, majd a hálóba vágta. A vendégek szabálytalanságot reklamáltak, a játékvezetők azonban nem változtattak, bár a kapusunk mozdulni sem tudott… Ezekben a percekben jobban hokizott a Brassó, a mieink kontrákkal kísérleteztek. A harmad fele táján Spirko szakadt el a védőitől, de korongot vesztett a döntő pillanatban. A 13. perceben Molnár Dávidot állították ki könnyű síppal, de hiába támadtak a Farkasok, a vendégek védelme, Gönczivel az élen jól működött. A 14. percben komoly gólszerzési lehetőség alakult ki a mieink előtt, de túlkombináltuk a helyzetet. 14.40-nél Kovács Mátyás könyököse 2 percet ért, az előnyben Turcotte lőtt kapura egy jó keresztpasszt, de Polc a helyén volt. 15.53-nál Trotter elesett Gőz botjában, akit kiállítottak, de a brassóiak nem tudták az esélyt gólra váltani. Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, mind a két hálóőr remekelt a kapujában.

A 2. játékrész legelején Voklát ültették ki, bár az esetnél láthatólag nem történt szabálytalanság. A kiállítást ismét kivédekeztük; majd Kuleshov lépett ki, de a lövése Polc-ot találta telibe. 23.52-nél kiegyenlítettünk, Dalecky cselezgetett a hazai harmad közepén, váratlanul lőtt, Turcotte jól nyúlt bele a korong útjába és a pakk a hálóban kötött ki! A játékvezetők hosszasan videóztak, majd megítélték a találatot. a 24. percben Turcotte jól indult el, már a brassói kapu előtt járt, amikor lecsúszott a botjáról a korong. Röviddel később Berta kék vonalas bombáját védte Polc. A 10. percben Kuleshov ugrott ki a jobb oldalon hatalmas lendülettel, centerezése azonban nem jutott el a középen érkező játékostársakhoz… A 2. etapban sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, a jó cseréket azonban gólra is kellett volna váltani! Nem így történt; ehelyett 33.38-nál Kovács Mátyás lépett be a harmadunk és egy váratlan, hosszú sarkos lövéssel újra a Farkasoknak szerezte meg a vezetést. Néhány másodperccel később ismét megleptek minket a brassói támadók, egy támadásuk végén a korong Machala elé pattant, aki nem hibázott. Nem használtuk ki a jó periódusunkat, egy perc alatt szerzett 2 gólt a Brassó! Az etap végén Turcotte vezetett szólót, ám nem tudott túljárni Polc eszén. 5 másodperccel a harmad vége előtt Bors gáncsolta Hárit, a büntetése szinte teljes egészében áthúzódott a 3. harmadra. Ebben játékrészben jól játszottunk, fölényben hokiztunk, a lőlap 14-23-at mutatott, a gond csak az volt, hogy két góllal vezettek a házigazdák…

A 3. harmad elején támadtak a mieink, a lövéseink minősége azonban kívánnivalókat hagyott maga mögött. A periódus feléhez közeledve a játék képe nem változott, a befejezések nem sikerültek. 46.58-nál Almásit állították ki, az előnyben a legnagyobb hazai helyzetet Valchar hagyta ki, ebben Gönczi Lajosnak voltak komoly érdemei. 53.41-nél az üresen álló Gliga nagyon eltalálta a pakkot a harmad közepe tájáról, már hárommal vezetett a Brassó. Az 56. percben Kloz lépett be a Farkasok védekező harmadába és bombagóllal hozta közelebb a mieinket. Három perccel a játékrész vége előtt folytatódott a Turcotte – Polc párviadal; ismét a brassói hálóőr tudott tisztázni. Néhány másodperccel a dudaszó előtt még kimaradt egy ajtó-ablak helyzet, 4-2 maradt a végeredmény. A 3. periódusban valamivel óvatosabban támadtak a küzdő felek, végig kiegyenlített játék folyt a jégen.

A végeredmény kialakulását döntő módon befolyásolta, hogy a legígéretesebb 2. harmadunkban csak egy gólt tudtunk szerezni, a hazai csapat viszont egy percen belül kétszer is betalált. A támadóink még mindig nem igazán találták meg a góllövő ütőjüket, „könnyűsúlyú” lövésekkel pedig nem sokszor lehet meglepni egy olyan kiváló hálóőrt, mint Polc Patrik. Összességében a látottaknál jóval több volt ebben a meccsben, de a pluszok java részét nem tudtuk a jégre vinni.

David Musial vezetőedző a következőket mondta a mérkőzés után.

Mindig ugyanabba a helyzetbe kerülünk, gólt szerzünk, de nem szerzünk eleget, sok esélyünk van, megyünk előre, de a kedvező pillanatban az ellenfél csapata talál be.  Minden meccsünkön így történik és ezen változtatni kell! Bízunk abban, hogy a következő találkozón több gólt szerzünk, mint az ellenfelünk!”

2021.10.15. 17.30 Brassó
EL 52
Brasov Wolves – DEAC 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Hunt, Kovács M., Machala és Gliga, illetve Turcotte és Kloz

A túra vasárnap délután folytatódik

Reméljük, hogy a David Musial óhaja valóra válik, még akkor is, ha ez – az eddigi eredmények alapján – a kisebb csoda kategóriájába tartozna. A csíkiak az előző meccseiken előbb a Fradit, majd a Jegesmedvéket fektették két vállra, nyilván arra törnek, hogy behúzzák a harmadik meccsüket is. Papíron ez nem ígérkezik számukra túl nehéz feladatnak, de ne feledjük, hogy a mieink is ott lesznek a jégen és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy keresztülhúzzák a szeredaiak szándékait. A csíki rangadó vasárnap 17.30 órakor kezdődik, a mérkőzést az ERSTE Liga TV közvetíti.

=Müller Károly=

 Fotók: Brasov Wolves