Újabb értékmérő meccs következik

Azok, akik az utóbbi hetekben nem tekintették át időről időre az Erste Liga aktuális tabelláját, bizonyosan elcsodálkoznak egyes csapatok helyezéseit látva.

Az elsők, a két nagymúltú magyar klub az erdélyi sztárcsapatokkal még beleférnek, de a következő négyet-ötöt valószínűleg máshová várták. Egészen konkrétan a MAC HKB-t, a Brassót és bizony a DEAC-os társaságot is jóval lentebb találják meg a listán, az újonc UNI Győr váratlanul jól szerepel, a magasabb szintről érkező Jegesmedvék pedig teljesen rossz leosztásban vannak. Bőven akadnak tehát változások, kellemesek és kellemetlenek, kinek-kinek a kedvencei szerint. A mieinket is érték komoly csalódások, szám szerint tízszer veszítettek rendes játékidőben, amihez az előző szezonokban se játékos, sem szurkoló, nem volt hozzászokva. A Fradi ebben az idényben eddig összesen háromszor kapitulált, a tabellán elért harmadik helye tehát korántsem véletlen. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a tabellát azok a klubok vezetik, akiknél átigazolások előtt nem feltétlenül szoktak hideglelést kapni egy-egy játékos piaci értékétől. Visszatérve a játékerőre, az FTC első sora kiemelkedik a hazai mezőnyből; itt játszik Karmeniemi, Kulmala és Fowlie, kiegészülve sokszoros magyar válogatott játékosokkal, mint például Nagy Gergő, Somogyi, Kóger és sokan mások. Ennek ellenére is igaz, hogy azért ők sem vernek cipóra mindenki mást, ha kicsit gyengébb napjuk van, nemrég ki tudtak kapni 1-0-ra a sereghajtótól, ők is megszenvedtek az UNI Győrrel szemben, akik hosszabbításra vitték a november 16-án ellenük vívott mérkőzésüket. Azt se feledjük el, hogy eddig tudtunk a Ferencváros ellen hokizni, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek játékfelfogása közelebb állt a mieinkhez, mint mondjuk az UTE pokróckemény stílusa. Az sem mellékes, hogy a fővárosiak biztosan támadni fognak, így a gyors debreceni támadóknak kontrák révén lesz keresnivalójuk.

A csapat tagjai közül Hári és Bartók sérülés miatt nem utazik, a többiek egészségesek és készek a mérkőzésre. György József legénysége ismét négy sorral fog játszani, a céljuk az, hogy küzdjenek, hajtsanak 60 percen keresztül és mindvégig állják a sarat a zöld-fehérekkel szemben. A lelkes debreceni drukkereknek, akik nem tudnak a helyszínen jelen lenni, szíves figyelmébe ajánljuk az Erste Liga TV élő közvetítését!

2021.11.17. 18.30 Tüskecsarnok
EL 135
FTC-Telekom – DEAC

=MK=