Újabb két játékos köszönt el

Vokla Roland az ICEHL-be igazol, Jan Dalecky az Extraligában folytatja.

Szerda éjfélkor lejárt a nemzetközi átigazolások határideje, a klubok az utolsó pillanatban is próbáltak erősíteni. Mivel a DEAC idő előtt befejezte a küzdelmeket, nem gördített akadályt a távozni kívánó játékosok elé, hogy még ebben a szezonban pályára tudjanak lépni más csapatokban.

Rastislav Spirko után két hokisunk jelentette be, hogy más együttesben folytatja. Egyikük Vokla Roland, aki az osztrák Ice Hockey League-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 gárdájába igazolt. A váltás elősegíti a fejlődését, ami különösen fontos, tekintettel a válogatott kerettagságára. Vokla a debreceni védelem oszlopa volt az előző szezonok során, emellett a 2022-23-as bajnokságban 11 ponttal járult hozzá a DEAC teljesítményéhez.

A másik távozó Jan Dalecky, aki a szlovák Extraligában, a Trencsén csapatában folytatja. A cseh játékos a legutóbbi két idényben 44, illetve 39 ponttal lett a második az egyetemisták házi pontlistáján.

Ezúton is köszönjük mindkét játékosnak a Debrecenben eltöltött eredményes esztendőket, sok sikert kívánunk nekik a sportban és a magánéletben egyaránt!

=MK=