Újabb nagymenő a DEAC-ban!

Dmitri Pestunov a DEAC jégkorongcsapatát erősíti a következő szezonban. A Gyergyói HK-tól érkezett kiváló kazah-orosz támadó 1985. január 22-én, Ust-Kamenogorskban született. Serdülő koráig szülővárosa együtteseiben kergette a korongot, 16 évesen lett a Metallurg Magnitogorsk játékosa.

A 2001-02-es idényben nevezték az U17-es elit világbajnokságra, majd a következő szezonban szerephez jutott az orosz szuper ligában is. Négy szezont töltött el a Magnitogorsk RSL csapatában, majd a Dinamo Moszkvához vezetett az útja. 2005-2006-ban két évre visszatért korábbi sikereinek színhelyére, majd egy újabb moszkvai idény következett. 2008-ban indult a KHL, amelynek első két szezonját az Avangard Omsknál töltötte, ezután Chelyabinskba tette át a székhelyét, de rövidesen a másik fővárosi óriáshoz, a Dynamóhoz szerződött, ahol négy komplett idényt húzott le. A 2014-15-ös szezonban visszatért a Traktor Chelyabinsk kötelékébe, majd két KHL-es idényt követően Yekaterinburgban is kipróbálta magát.

Összesen 745 meccset játszott a KHL-ben és az orosz szuper ligában, ezalatt 284 pontot szerzett. 2006-07-ben orosz bajnok lett, pályafutása során kétszer nyerte el a Gagarin Kupát. A nemzetközi karrierje is jelentős, 2005-2006-ban a Metallurg csapatának tagjaként magasba emelhette a Spengler Kupát. Ezeken kívül részt vett egy ifi- illetve két junior elit világbajnokságon és mindannyiszor éremmel tért haza.
A mögöttünk hagyott két szezonban a Gyergyói HK együttesét erősítette és 89 találkozón elért 66 pontjával gyakran tört borsot az ellenfelek orra alá.

A 176 cm magas, 93 kilogramm súlyú center klasszikus szervező csatár, aki kivételes technikai tudása révén képes fazont adni csapata támadó játékának. Bízunk abban, hogy magas fokú játékintelligenciájával és óriási tapasztalatával az erőt, a nyugalmat és a magabiztosságot fogja képviselni a DEAC csikócsapatában, szurkolóink nagy-nagy örömére!

David Musial vezetőedző elégedetten nyugtázta Pestunov érkezését. „Úgy gondolom, hogy ezzel a puzzle utolsó darabja is a helyére került – állapította meg a vezetőedző – összeállt az a csapat, amelyet fel akartunk építeni. Mint korábban már jeleztem, fiatal együttes létrehozásában gondolkodtunk, néhány idősebb, rutinos vezéregyéniséggel. Véleményem szerint ebben a társaságban Dmitri vezető szerepet fog majd betölteni!

=Müller Károly=