Újra három pontért megyünk

Döntő fontosságú mérkőzés vár a mieinkre kedden este, az Erste Liga alapszakaszának hajrájában. A helyzet érdekes módon az, hogy a 4. hely és a pályaelőny megszerzéséért folyó küzdelemben nem is a soros ellenfél, az Opten Vasas a fő ellenlábasunk, hanem a MAC HKB csapata, akik pillanatnyilag egy pont hátránnyal állnak mögöttünk az 5. helyen. Az újbudaiakkal még megküzdünk vasárnap, de ahhoz, hogy kedvezőbb helyzetből vágjunk neki az utolsó alapszakasz mérkőzésünknek, feltétlenül le kell győzni a fővárosiakat, méghozzá rendes játékidőben.

A találkozónak az ellenfelünk számára is komoly tétje van, hiszen ők a rájátszást érő 8. helyért harcolnak a Titánokkal, igaz, hogy négy meccsük van hátra és abból kétszer éppen a fehérvári farmcsapattal csapnak össze. Ránk nézve azonban a közvetlen veszélyt a MAC HKB jelenti, ők kedden, velünk szinte egy időben játszanak a Titánok ellen, pénteken az UTE lesz az ellenfelük, vasárnap a mieink, és hátra lesz még egy meccsük a lila-fehérek ellen. Az 51 ponttal rendelkező újpestiek háromszor szerezhetnek pontokat az alapszakaszban; hat pontos hátrányból még van esélyük az előzésre, éppúgy, ahogyan a 49 ponttal álló Gyergyónak, amelynek még 5 alkalma van arra, hogy feljebb kapaszkodjon az élcsoportra. Ebből a rövid áttekintésből is kiderül, mekkora a tülekedés és milyen égetően szükségünk van a győzelemre kedden este.

A debreceni srácok február 7-én voltak meccsben utoljára, akkor 5-2-re legyőzték az Acélbikákat, míg keddi ellenfelünk pár nappal korábban 7-3-ra veszített az újvárosiakkal szemben. Mindkét együttesnek volt tehát ideje felkészülni, ami reményeink szerint a mieinknek jobban sikerült. Tudomásunk szerint az egyetemistáknak sérült, vagy beteg játékosa nincsen, a kedd esti összeállítást szakmai szempontok fogják meghatározni. A csapat határozottan erősödött az utóbbi időben. Bár Pisarik távozott Debrecenből, a helyére érkezett Turcotte viszont már le is tette a névjegyét volt csapatával szemben. Nyilván ők tudják a legjobban, hogy az élcsapatoknak sok kellemetlen percet szerző piros-kékekre nagyon oda kell figyelni, mivel végig bírják a gyűrődést és kiválóan kontráznak. A debreceni alakulatnak a legjobb formáját szükséges előhúzni a tarsolyából, támadó felfogásban, koncentráltan és fegyelmezetten kell játszaniuk. A feladat nehéz ugyan, de korántsem lehetetlen, a stábunk pedig már régen eltervezte, hogyan lehet mindezt az apróságok szintjén megvalósítani.

Sajnos, erre a mérkőzésre is csak zárt kapuk mögött kerülhet sor, pedig a lelátón jelen lévő szurkolók sokat segíthettek volna a csapatunknak. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti, így arra biztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban foglaljanak helyet a monitorok előtt!

2021. 02. 16. 19.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 161
DEAC – Opten Vasas HC

=Müller Károly=