Vasárnap jórészt el is dőlhetnek a dolgok

Számos fontos kérdésre kaphatunk választ a MAC HKB elleni, vasárnapi találkozókon, már ami a pályaelőnyt nyújtó 4. hely megszerzését illeti. Az egyetemisták behúzták az előző két mérkőzésüket, az újpestiek pedig megtették nekünk azt a szívességet, hogy pénteken nagyon elagyabugyálták az újbudaiakat.

Valamelyest tisztább is lett a kép, legalábbis a 4-5-6. helyezettek viszonylatában. Jelenleg a mieink állnak a bűvös negyedik helyen, pontszámunk 60, az újbudaiak az ötödikek 59 ponttal, míg a hatodik pozíciót az 54 pontos UTE birtokolja. A debreceni együttesnek egy alkalma lesz még a pontszerzésre, a fővárosi csapatoknak egyaránt kettő, de ebből egyszer egymás ellen hokiznak majd. A vasárnapi meccs döntő fontosságú; amennyiben rendes játékidőben nyerünk, akkor a MAC HKB nem előzhet meg bennünket. De számításba kell venni a nyakunkon lihegő gyergyóikat is, akik 52 ponttal a tarsolyukban még négy meccset játszhatnak (igaz, abból hármat a Brassó ellen), tehát matematikailag még van esélyük a komolyabb előre lépésre.

Bárkinek a szemszögéből mérlegeljük is a helyzetet, arra jutunk, hogy a mieink számára egyetlen nyerő opció létezik, ami nem más, mint a 3 pont megszerzése vasárnap. Ha csak egy pontot is veszítünk, akkor már a MAC felé billen a mérleg nyelve. Nyilván sok minden függ attól, hogy a fővárosiak milyen arcot mutatnak vasárnap este. Alapesetben lehetséges; hogy bennük maradt a pénteki méretes zakó, de az is, hogy plusz energiákat tudnak mozgósítani az egyetemistákkal szemben. A mieinknek természetesen a második eshetőségre kell felkészülni, az újbudaiak képzett, komoly játékerőt képviselő együttes, válogatott játékosokkal megtűzdelt első sorral és további minőségi légiósokkal. Az újpestiek a látszat ellenére sem döngölték a jégbe a MAC-os alakulatot, az újbudaiak megzavarodtak a gyorsan bekapott „hulló falevél”-góltól, a védekezésük eléggé szellősen működött, de a 2. és a 3. harmadban már ők többet lőttek kapura, azonban úgyszólván semmi nem sikerült nekik.

Biztosak lehetünk abban, hogy egymás után kétszer nem fognak ilyen meccset játszani, roppant nehéz munka vár ránk a sorsdöntő összecsapáson. Számunkra a leglényegesebb, hogy ne engedjük lendületbe jönni az újbudai együttest, lehetőség szerint elől tudjuk tartani a korongot, folyamatos presszió alá helyezve a vendégeket. A mieinktől nem idegen ez a stílus, kifejezetten jól is játszották az utóbbi mérkőzéseken. Nagyon nagy szükség lesz a folyamatos koncentrációra és óvakodni kell a fölösleges kiállításoktól is.

Az egyetemisták soraiban mindenki egészséges és kellően feltüzelve várja a rangadót. A srácok tisztában vannak a tét nagyságával, bízunk abban, hogy győztesen hagyják majd el a játékteret!

A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti, kérjük a kedves szurkolókat, hogy a lehető legtöbben tekintsék meg a mérkőzést! Hiszen tudjuk; külön-külön is együtt vagyunk!

2021.02.21. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 173
DEAC – MAC HKB Újbuda

=Müller Károly=