Vedran Bogesic jól mutatkozott be és hosszabbított

Vedran Bogesic (röviden Veki) eleddig egy szezont töltött Debrecenben. A jól megtermett, magyar-szerb kettős állampolgársággal rendelkező fiatalember a szegedi tanulóéveket követően a MAC utánpótlás csapataiban hokizott. A 2016-17-es idényben debütált az ifi korosztályban, hat mérkőzést játszott a magyar, ötöt az osztrák bajnokságban. A következő szezonban a juniorok között is bemutatkozott, de főleg az U18-ban vitézkedett. A hazai és az osztrák pontvadászatban egy híján 50 alkalommal lépett pályára, itthon pozitív pont/meccs átlagot produkált. A 2018-19-es idényben elsősorban az EBYSL-ben foglalkoztatták, ott 19 találkozón 15 pontot gyűjtött össze. Az ezt követő szezonban ott volt a Divízió 1/B csoportos junior vb-n, tagja lett a divízógyőztes magyar válogatottnak és 24 pontig jutott a magyar U21-es korosztályban. Tavaly nyáron Debrecenbe igazolt és megkezdte első felnőtt szezonját a DEAC színeiben.

A szurkolók között bizonyára akadtak olyanok, akik aggódtak kicsit a Vedrantól várható teljesítmény miatt, de gyorsan kiderült, hogy semmi okuk nincs az ijedtségre. Az újonc védőjátékos gyorsan beilleszkedett és magabiztos, kemény játékkal ezen a szinten is bizonyította a tehetségét. Főként a hátvédsorban látott el fontos feladatokat, ám ha módja nyílt rá, odaért a befejezésekhez is. Összesen 44 mérkőzésen lépett pályára, eközben nyolc pontot, két gólt és hat asszisztot jegyzett. Jól kamatoztatta kiváló fizikai adottságait, végig megalkuvást nem ismerő, bátor hokit produkált. Mivel újonc évében megbízhatóan és színvonalasan látta el a rábízott feladatokat, a DEAC menedzsmentje úgy döntött, hogy megkínálja a jövő szezonra érvényes, új szerződéssel, így Veki a 2021-22-es idényben is a DEAC jégkorongozója lesz.

Játékosunkat az előző és a soron következő idényről, valamint arról faggattuk, hogy érezte magát Debrecenben.

Nagyon jól éreztem magamat a DEAC-ban, a játékostársak jól fogadtak és segítettek mindenben, amiben kellett – kezdte Bogesic. –  Leginkább azt sajnálom, hogy nem sikerült a bajnoki döntőbe bekerülni, de az én szememben a Magyar Kupa is csaknem ugyanennyit ér. Megharcoltunk érte, mindenki teljes erővel húzta a csapat szekerét, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Az Erste Liga számomra nagy ugrást jelentett, különösen azért, mert korábban csak junior meccseken léptem jégre. Persze nem ért teljesen váratlanul, mielőtt megérkeztem, sokat videóztam otthon, igyekeztem felkészülni arra, ami a meccseken vár rám. Örülök, hogy sikerült megtalálni a helyemet a csapatban és viszonylag jó szezont teljesítettem. Ami a következő idényt illeti, remélem, hogy sikerül a tavalyinál jobb eredményt elérni, úgy a csapatnak, mint jómagamnak is. Nagyon szeretném, hogy mindvégig közönség előtt tudnánk játszani.  A múlt év őszén körülbelül két hónapig jöhettek be a szurkolók és utána még jobban hiányoztak. Mintha egy játékossal kevesebben lettünk volna…Bízom benne, hogy ez nem ismétlődik meg többé! – hangsúlyozta a védő.

Megkérdeztük Kecskeméti Áron másodedző véleményét is, aki azt alábbi értékelést adta:

Vedran az a játékosunk, aki valószínűleg a legtöbbet fejlődött a tavalyi szezonban! Komoly potenciál van benne, ami – ismerve a munkamorálját – hatalmas lehetőségekkel kecsegtet. Reméljük, hogy a fejlődése az idén is folyamatos lesz!

A második debreceni szezonjában természetesen növekvő elvárások érvényesülnek majd Vedran Bogesic játékával szemben, bízunk azonban abban, hogy ezeknek a tőle megszokott színvonalon tesz eleget!

NÉVJEGY:
Vedran Bogesic
Született: 2001.04.26., Szabadka (SRB)
Posztja: hátvéd
Testmagasság: 187 cm
Testsúly: 94 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=