DEAC karatesiker az Avas Kupán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezte meg Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa – 15. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt, amelyről nem hiányozhattak a DEAC ifjú versenyzői sem. Ha már ott voltak, szép éremgyűjteménnyel tértek haza.

Öt küzdőtéren, 24 egyesület, 370 sportolója vett részt a nemzetközi megmérettetésen, amelyen a partiumi és felvidéki egyesületek mellett jelen voltak az ország legjobb (BVSC, UTE, MTK, Justitia stb.) klubjainak képviselői is.

A DEAC versenyzői egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdőgyakorlat) számokban indultak. A hosszú és alapos nyári felkészülésnek köszönhetően szépen helytálltunk, hiszen két arany-, egy ezüst- és tíz bronzérmet sikerült szerezni ezen a rangos eseményen. A klubok közötti éremtáblázaton a 12., míg a ponttáblázaton a 9. helyen végeztünk.

Büszkén tértünk haza a cívisvárosba, ugyanis a WKF versenyrendszerben még új egyesületként vettünk részt, ráadásul ilyen kimagasló mezőnyben – fogalmazott Őri Krisztián, a DEAC karatecsapatának vezetőedzője. –  Kiemelném két fiatal sportolónkat, Balogh Leventét és Marsi Mátét, hiszen az aranyérmen kívül egy-egy kupát is elhoztak az Debreceni Egyetem számára. Külön szeretnénk megköszönni Lóczi Lászlóné Kovács Mariannának és Mikhárdi Sándornak, hogy hosszú ideje támogatnak minket. Együtt, kitartó munkával a DEAC utánpótlás-karateszakosztálya is csatlakozhat az országos élmezőnyhöz.

Eredményeink:

Balogh Levente Balázs: kata 3., kumite 1.

Marsi Erik: kata 3., kumite 2.

Marsi Máté: kata 7., kumite 1.

Őri Panna Krisztina: kata 3., kumite 5.

Páll Bence: kata 3., kumite 3.

Őri József Béla: kata 7., kumite 5.

Sisz Norbert: kata 3., kumite 3.

Dobos Tifani kata 3., kumite 5.

Páll Dániel kata 3., kumite 5.

Jámbor Zsófia Éva kata 5., kumite 3.

Edzők: Őri Krisztián 3. dan, DEAC Karate UP szakosztályvezető; Jámbor István 1. dan; , Jámborné Molnár Éva 1. dan; Mátyus Panna erőnléti edző.

A szakosztállyal kapcsolatos hír még, hogy a DEAC versenyzője, Őri József Béla „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” EMMI elismerésben részesült, mivel nemcsak kimagasló eredményeket ért el a versenyeken, hanem kitűnően teljesíti tanulmányait a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is.

A DEAC karate utánpótlás-szakosztálya egyébként várja a sportág iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését 4 éves kortól. Edzések a DESOK Sportcsarnokban vannak a következő időpontokban: szerda 16.00., csütörtök 16.00., szombat 10.00. További információk: 06-30-581-98-45.