Minden karatésunk dobogóra állhatott

WKF Kumite és Kata (küzdelem és formagyakorlat) kategóriában indult el a DEAC karate utánpótlás-csapata Miskolcon, az Adamantin Kupa elnevezésű nyílt bajnokságon. A WKF rendszerű megmérettetésen 19 egyesület 169 sportolóval nevezett, a DEAC-ot hat versenyző képviselte.

A formagyakorlat versenyszámban a mieink előre kiválasztott két shotokan katákkal indultak, erre keményen készültek a hét hat napján, és meg is lett az eredménye, ugyanis minden versenyzőnk dobogóra állhatott.

A küzdelmi számok háromperces menetekben folytak – tudtuk meg Őri Krisztián szakosztályvezetőtől. – Itt nyolc pont különbség, vagy az idő lejárta jelenti a kumite végét. Sok körmérkőzést vívtunk, melyre február óta heti hatszor (Józsán és a DESOK-ban 3-3 alkalommal) készültünk. A kumite WKF (sport karate) szisztémában folyt, így minden versenyzőnek kék vagy piros színű kesztyűt, övet, lábfej- és lábszárvédőt kellett viselnie. Ez a rendszer nekünk új volt, ezért rengeteget kellett gyakorolnunk. A megfelelő felszerelések beszerzése is nagyon nehézkes volt, mert nem ismertük a védőeszközöket napi használatszerűen. A DEAC vezetősége azonban amiben csak tudott, segítette a csapat felkészülését, mely meg is látszott a szerzett helyezéseinken” – hangsúlyozta Őri Krisztián.

Eredményeink:
Őri József Béla: kata 1., kumite 1. hely
Őri Panna Krisztina: kata 2., kumite 2. hely
Dobos Tifani: kata 2., kumite 2. hely
Jámbor Zsófia Éva: kata 2., kumite 2. hely
Bodó Miklós: kata 3., kumite 3. hely
Bessenyei Máté: kata 3., kumite 3. hely
Csapat (kata): Őri Panna Krisztina és Őri József Béla: 1. hely.

Gratulálunk a versenyzőinknek!