Japán egyetemisták tartottak bemutatót a kendósoknak

A DEAC kendószakosztálya a második félévben ismét megkezdte testnevelésóráit teljes létszámmal. Az első alkalom rendhagyó volt, ugyanis japán egyetemisták tartottak bemutatót a résztvevőknek.

A Magyar Kendó Szövetség és a tokiói Kokushikan Egyetem kendószakosztálya immár 19 éve áll szoros baráti viszonyban, ennek köszönhetően rendszeresen érkeznek japán diákok Magyarországra, hogy oktassák a sportágat Budapesten és a vidéki városokban, így Debrecenben is.

Idei látogatásuk egybeesett a DEAC első edzésével, és a három lány szívesen vállalta, hogy betekintést ad a kendó világába. A bemutató során szó volt az alapmozgásról, a lábmunka fontosságáról és a különböző találati felületekről, majd egy rövid vívással zárult az óra. Ezt követően kisebb csoportokban kezdődött a gyakorlás.

A japán delegáció 26 fővel érkezett hazánkba, közülük három diák Debrecenben töltötte itt tartózkodása első felét. Ennek során belekóstolhattak a magyar kultúrába, ugyanakkor a kendósok számára hasznos és maradandó élményt nyújtó edzéseket tartottak.

A DEAC kendószakosztályának tájékoztatása szerint azok az egyetemisták, akiket érdekel ez a mozgásforma, de ebben a félévben nem sikerült felvenni a kendót testnevelésórának, minden hétfőn, szerdán és pénteken 18.30 és 20 óra között kipróbálhatják a sportágat a Kút utca 19. szám alatt. További információk kérhetők a szakosztály Facebook-oldalán.