A bajnok megszakította a jó sorozatunkat

A Debreceni Egyetem alakulata négy veretlenül megvívott meccs után kapott ki a bajnokságban.

A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Győrt fogadta az NB I/B 28. fordulójában. Mindkét gárda jó hangulatban vághatott neki a találkozónak, hiszen a Rába-partiak a múlt héten bebiztosították a bajnoki címüket, míg Mándi Norbert legénysége áprilisban veretlen maradt a bajnokságban (négy meccsen háromszor nyert, az ózdi bajnokija pedig remivel zárult).

Vezetőedzőnk ezúttal sem számíthatott több kulcsemberére, aztán a meccs elején István Péter is kidőlt a sorból. Rutinos beállósunknak a térde sérült meg, ezért ápolni kellett, és már nem is tudott visszatérni a pályára. A kapusok mindkét oldalon kitettek magukért, nálunk Boros Tamás, a vendégeknél pedig Pásztor Imre remekelt. 3-3 után egy 3-0-s sorozatot produkált a Győr, Mándi Norbert időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét. Sajnos a játékvezetők több alkalommal vitatható döntésekkel borzolták a kedélyeket. A legbosszantóbb esetet a 21. percben láthattuk, ekkor Nagy Martin belement Illés Tamásba, a gólt mégis megadták a bírók, ezzel 6-9 szerepelt a kijelzőn. A sípmesterek az i-re a pontot azzal tették fel, hogy balszélsőnket reklamálásért kiállították… A szünetig Kiss Axel magabiztosan értékesítette a helyzeteit, ennek ellenére nem jött össze a felzárkózás (10-14).

A második játékrészt hét a hat elleni felállással indítottuk, ezt a taktikai elemet gyakorlatilag végig használtuk, sőt emberelőnyben az eddig nem túl sokszor bevetett hét az öt elleni formációt szintén elővettük támadásban. Az első félidőben Illés Tamás és Kiss Axel is kihagyott egy-egy büntetőt, így Portik Dobos Szabolcs végezhette el a harmadik hetesünket. Ifjú tehetségünk olyan magabiztosan lőtte a labdát a kapuba, mintha már több száz ilyen meccsen szerepelt volna. Portik Dobos végül mindegyik hetesét értékesítette, így négy találattal zárt. Az egész mérkőzésen harcoltunk ugyan, ennek ellenére nem forgott veszélyben a vendégek sikere. Azt hozzá kell tenni, hogy gyakran nem megszokott felállásban kézilabdáztunk, elég csak arra gondolni, hogy Kiss Axel például jobbátlövőként bizonyíthatott. Axel itt sem jött zavarba, ezt jelzi, hogy betörésből betalált (18-22). Pásztor a hárításaival a végjátékban is főszereplő lett, majd a teljesítményét egy góllal koronázta meg (18-25). A hajrában a fiatalokat is bedobta a mély vízbe a trénerünk, vagyis Karnok Donát, Király Máté és Kiss Bálint egyaránt szóhoz a jutott. A végén Dobos Balázs kétszer is eredményes volt, ezzel kozmetikáztunk valamennyit az eredményen (23-30).

Legközelebb Veszprémben vizitálunk, ezt a mérkőzést május 17-én rendezik meg.

NB I/B 28. forduló
DEAC-Győri ETO-UNI FKC KFT 23-30 (10-14)
DESOK, vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi, Hornyák, Fülöp 1, Kiss B., Illés, Almásy 4, Szolnoki 1, Pethő 4, Kiss A. 5, Portik Dobos (4), Karnok, Dobos 4, Király, István. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 6/4 ill. 3/2.
Kiállítások: 4 ill. 8 perc.

Fotók: Szolnoki László