A DEAC megállította a Ferencváros menetelését

Remek teljesítményt nyújtott kézilabdacsapatunk a forduló előtt még százszázalékos FTC ellen, ennek köszönhetően két ponttal térhetünk haza Budapestről.

A DEAC a Ferencváros U22-es csapatának otthonába látogatott a kézilabda NB I/B 8. fordulójában. Az idei szezonban remekelnek a zöld-fehérek, a mérkőzés előtt négyből négy győzelem volt a mérlegük.

A koronavírus megsínyli a csapatokat, a másodosztályban utoljára bő egy hónapja volt összecsapás, ezen a hétvégén is mindössze ezt az egy találkozót rendezték meg. Kérdés volt tehát, a kényszerszünet mennyire nyomja rá a bélyegét a két együttes teljesítményére, arról nem beszélve, hogy mindkét oldalon voltak hiányzók, a DEAC mindössze 13 játékossal tudott elutazni.

A nehézségek ellenére nagyon jól kezdett csapatunk, a 12. percben már 7-1-re vezettünk. A fölény kitartott a szünetig, volt olyan időszak, amikor nyolcgólos volt a DEAC előnye, különösen Pethő Ákos és Illés Tamás remekelt.

A szünet után sem tudta a Ferencváros megtörni a lendületünket. Jó támadójátékunknak és remek védekezésünknek köszönhetően továbbra is tartottuk az öt-hatgólos különbséget. A végéhez közeledve azonban kezdtünk fáradni, az utolsó hét percben már nem sikerült a kapuba találni. A hazaiak egyre közelebb kerültek hozzánk, ám egyenlíteni már nem volt idejük.

A DEAC 24-23-ra megnyerte a találkozót, és ezzel megszakította a Ferencváros veretlenségi sorozatát. Szép volt, fiúk!

NB I/B 8. forduló
FTC-Diagnosticum U22 – DEAC 23-24 (9-16)

Elek Gyula Aréna. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.
DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z., Mucza 3, Bíró Á. 3, Mórucz, Kathi, Pál G., Vécsei 2, Illés 8 (3), Pethő 8 (1), Péter D., Tóth M.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 4/4