A gyerekek részesei lehetnek a közös célért való összefogásnak

A DEAC U11-es és U9-es csapatának edzője, Vaszlovics Tamás értékelte a szezont.

Kézilabdában az alacsonyabb korosztályok (U8-U13) bázisát zömében a Debreceni Bolyai János Általános Iskola tanulói adják. A gyerekek sportág iránti érdeklődése Vaszlovics Tamás testnevelő tanár kreatív, építő személyéhez kapcsolható.

2016-ban kezdtük a közös munkát a DEAC-cal, akkor még az eredmények szerények voltak, de már mérhetőek – emlékezett vissza Vaszlovics Tamás. – Az U9-es csapattal már két éve dolgozom, sajnos a Covid-járvány miatt a tavalyi és az idei évben sem tudtunk a gyerekekkel mérkőzéseken megmérettetni magunkat. Szeretek a kisebb csapatokkal dolgozni, hiszen a kisiskoláskor a lehető legjobb időszak arra, hogy a gyermekek megtanulják koordinációjukat, ügyességük fejleszthető tudatos irányítás mellett. Képesek lesznek kitartóan mozogni, a teherbíró képességüket növelni. Mindezt játékos formában kapja meg, igazán jó hangulatban” – hangsúlyozta a szakember.

Ami az U11-es korosztályt illeti, a vírushelyzet miatt tavasszal már egyetlen meccset sem tudott lejátszani a csapat. Ősszel ugyanakkor remekül teljesítettek a gyerekek, hiszen nyolc mérkőzésből hetet megnyertek.

Ebben a korban a koordinációs képességekre, a sportági technikára, az életkornak megfelelő, általánosan értelmezett ügyesség fejlesztésére fektetünk hangsúlyt. Már ilyen fiatalon szeretnénk kialakítani a mozgáskoordinációt, ami kellő alapot adhat a későbbiekre. Ami külön öröm számomra: kialakult a gyermekekben, hogy megismerkedtek az egy közösségben való gondolkodással, illetve a játékok során aktív részesei lehetnek a közös célért való összefogásnak. Az edzések – egy-két hét kivételével – folyamatosak voltak. Sok olyan játékosom van, aki a mai napig nem jár a vírushelyzet, vagy a helyzet szülte időpontok miatt foglalkozásokra, de bízom benne, hogy a nyári felkészülés során már mindenki jelen tud lenni. Tavasszal edzettünk folyamatosan és startra készen vártuk a folytatást. A pandémiás helyzet bármelyik pillanatában tudtunk volna kezdeni” – fogalmazott Vaszlovics Tamás, akitől megtudtuk továbbá, hogy a következő hetekben levezető, játékos edzések lesznek, majd június 28. és július 2. között kézilabda tábort szerveznek, utána jön a nyári pihenés, majd augusztusban újra elkezdik a felkészülést a következő szezonra.

Úgy gondolom, sok tehetség van az utánpótlásban, és az edzőkollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy minél több játékos kineveljünk” – zárta szavait Vaszlovics Tamás.

Kézilabda tábor 2021.06.28. – 2021.07.02.
Helyszín: Kecskeméti János Sportcsarnok
– napközis tábor (8:00-16:00)
– labdás, játékos foglalkozás
– napi 3x étkezés
– 20.000 Ft
Jelentkezz a saját edződnél vagy Vaszlovics Tamásnál!