A következő szezonban is az NB I/B-ben

Nem kell osztályozót játszania a DEAC kézilabdacsapatának, így már biztos, hogy az új idényt is a másodosztályban kezdi.

A nyolcadik helyen fejezte be a küzdelmeket a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B-ben. A versenyszabályzat szerint ez osztályozót jelent, ám a harmadosztályból egy klub jelezte, hogy nem kíván szintet lépni, így a DEAC-nak nem kell újabb mérkőzést játszania a bennmaradásért.

Együttesünk a 12 csapatos másodosztály Keleti csoportjában 20 pontot szerzett a szezon során. A vírus a mieinket sem kímélte, ősszel számtalan bajnokit kellett halasztani, így volt mit bepótolni a tavaszi idényben. A nyolcadik hely nem mutat reális képet, az összkép, a pályán nyújtott teljesítmények alapján jóval előrébb is végezhetett volna a DEAC. A meccsek hajrája azonban nem mindig alakult kedvezően számunkra, több olyan mérkőzés volt, amikor az utolsó pillanatban veszíttetünk pontot, pontokat. A Hatvan otthonában pedig hiába nyertünk, a szövetség két pontot levont tőlünk egy játékos jogosulatlan szereplése miatt.

Akadtak emlékezetes összecsapások, szép sikerek. Ide sorolható a Mezőkövesd elleni hazai diadal az első fordulóban, vagy a Ferencváros U22 kétszeri legyőzése. Pozitívum, hogy több fiatal is lehetőséget kapott és bizonyította, lehet rá számítani a későbbiekben is.

A csapat számára véget ért tehát a szezon, amit szerda este egy közös vacsorával abszolvált. Igazán sok idő nincs a pihenésre, a tervek szerint július második felében kezdődik a felkészülés a 2021-2022-es szezonra.