A legutóbbi meccsre lehet alapozni

Almásy Richárd szerint a Vecsés masszívan védekezik, ezért a Debreceni Egyetem alakulatának minél több könnyű gólt kellene lőnie.

Elkapták a fonalat a DEAC kézilabdázói, hiszen az előző három meccsükön a begyűjthető hat pontból ötöt bezsebeltek az NB I/B-ben. A jó sorozat a 27. fordulóban a Vecsés otthonában folytatódhat, a találkozó pénteken 18.30-kor kezdődik. A Pest vármegyeiek sincsenek rossz formában, ezt támasztja alá, hogy a legutóbbi négy fellépésükön háromszor nyertek, egyedül a Rákosmente elleni vereség miatt szomorkodhattak. Huszonhat játéknapot követően Mándi Norbert tanítványai a nyolcadik, a vecsésiek pedig a 11. helyet foglalják el a tabellán.

Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz, ennek ellenére bizakodva várjuk a találkozót – szögezte le Almásy Richárd. – Ellenfelünk masszív hátsó alakzattal rendelkezik, főleg a hármas védőket lehetne kiemelni. Amennyiben sok könnyű gólt tudnánk szerezni, akkor nagyobb esélyünk nyílna a győzelemre. A múlt héten a feljutásért harcoló Szigetszentmiklóst múltuk felül. Jó lenne, ha az előző találkozón nyújtott produkciót megismételnénk. A bravúros sikernek köszönhetően remek hangulatban zajlottak az edzések. A szép siker ellenére sem dőltünk hátra, ezen a héten is keményen dolgoztunk a tréningeken – fogalmazott a balátlövő.

Almásy a Szigetszentmiklóssal vívott találkozón tarthatatlannak bizonyult, végül hat gólig jutott, így a szakmai stáb nem véletlenül választotta meg őt a meccs legjobbjának.

Örülök, hogy ennyire kijött a lépés, de igazi csapatmunka volt ez a győzelem. A padról beszálló játékosok is gyakorlatilag egyből felvették a mérkőzés ritmusát. Kiválóan védekeztünk, ennek hála pedig gyakran lőttünk gólt a lerohanásokból. Nem indult jól a DEAC-os időszakom, hiszen amikor megérkeztem, sérült voltam. Boldog vagyok, hogy egy héttel ezelőtt megmutattam a szurkolóknak azt, hogy mire vagyok képes valójában. A sok hiányzó miatt mostanság jobbátlövőként kell játszanom. Nem idegen ez a poszt, ugyanis korábban Veszprémben már számítottak rám itt – zárta mondandóját Almásy Richárd.

NB I/B 27. forduló
Vecsési KKFT-DEAC
2024. 04. 26. (péntek) 18.30, Üllő Városi Sportcsarnok

Fotók: Derencsényi István