A nem jól sikerült kezdés rányomta a bélyegét a meccsre

A Debreceni Egyetem alakulata hamar nagy hátrányt szedett össze, ezt pedig nem tudta eltüntetni a lefújásig.

A DEAC kézilabdacsapata szombat este azzal a Budai Farkasokkal csapott össze, amely az előző idényben még az NB I-ben szerepelt. Kiss Rolandnak a múlt héten a mezőkövesdiek elleni bajnokin megsérült a bokája, ezért ő csak a DESOK lelátójáról figyelhette az eseményeket.

Nem vettünk álomrajtot, és akkor még finoman fogalmaztunk… Elöl többek között rossz indítás, technikai hiba és pontatlan lövés is becsúszott, míg hátul nem tudtuk lefékezni a vendégek bombázóit. A nyolcadik perc végén Kerezsi Ádám törte meg a gólcsendünket, ezzel 1-5-re módosult az eredmény. Támadásban hamar elővettük a hét a hat elleni felállást, ám ezúttal ebből sem igazán profitáltunk. Kapuscserével is próbálkoztunk, a beszálló Boros Tamás két nagy védéssel indított. A szünetig ifjabb Kiss Szilárd legénysége az ütközetet hét találattal záró Kovács Áron vezérletével magabiztosan őrizte a fórját. (11-15).

Bíztunk benne, hogy a második játékrész fordulatot hoz, de sajnos nem így lett. Pedig Boros többek között hetest fogott, sőt, egyszer az üres kaput is bevette. Hegedűs Patrik is ment előre rendületlenül, ennek ellenére kettőnél közelebb nem tudtunk felzárkózni. A 48. minutumban Mándi Norbert ismét időt kért, ekkor 18-21 szerepelt a kijelzőn. Megint hét emberrel szövögettük az akcióinkat, ám ezúttal sem jött az áttörés. Néha a játékvezetők részéről is hiányzott a következetesség, ugyanis két hasonló jelenet közül egyszer elvették tőlünk a labdát, majd hetest lőhettünk. Persze nem az ilyen ítéletek miatt maradtunk alul. A végjátékban teljesen megnyitottuk a védőfalunkat, ám ettől sem jött zavarba a vetélytársunk. A 23-27-es végeredményt Illés Tamás állította be büntetőből.

A drukkereinket ezúttal sem érhette kritika, ugyanis végig lelkesen szurkoltak, sőt, a lefújás után a vereség ellenére is megtapsolták a játékosainkat. Ezzel minden bizonnyal kézilabdázóink küzdőszellemét jutalmazták, hiszen a játék ugyan akadozott, ám Hegedűsék egy másodpercig sem adták fel a harcot.

NB I/B 21. forduló
DEAC-Budai Farkasok-Rév 23-27 (11-15)
DESOK, vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros 1 – Hornyák, Fülöp, Bakó, Hegedűs 6, Illés 4 (2), Almásy, Szolnoki, Kiss A. 1, Pethő 1 (1), Kerezsi 1, Dobos 1, Király, István P. 5. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/2.
Kiállítások: 8 ill. 16 perc.

Fotók: Szolnoki László