A saját kezünkben van a sorsunk

Rédei István elmondta, a Debreceni Egyetem alakulatának a tagjait motiválja a hatodik hely megszerzése.

A hétvégén befejeződik a 2022/23-as idény a férfi kézilabda NB I-ben. A DEAC az utolsó fordulóban a 14. helyezett Százhalombatta otthonában vizitál. Mándi Norbert legénysége hazai környezetben magabiztosan verte a Pest vármegyeieket, a 30-20-as diadal során Kiss Axel nyolc, István Péter pedig hat gólig jutott. Egyszerű egyébként a képlet, amennyiben játékosaink behúzzák a hétvégi ütközetet, a többi rivális eredményétől függetlenül a hatodik pozícióban zár.

Idegenben ebben a szezonban nem igazán vitézkedtünk, de az utóbbi időben összeállt a csapat, ez pedig bizakodásra adhat okot – kezdte a beszélgetést Rédei István. – Tisztában vagyunk azzal, hogy egy győzelemmel a hatodik helyen végzünk, ez mindenkit motivál. Az előző idényt figyelembe véve sokakat meglephetett az idei produkciónk, de szerencsére a kemény munka meghozta a gyümölcsét – mutatott rá a rutinos átlövő.

Együttesünk a legutóbbi fordulóban a Veszprémet fektette két vállra a DESOK-ban. Rédei István a 31-28-as sikerből négy találattal vette ki a részét.

Magabiztosan kézilabdáztunk, így nem forgott veszélyben a győzelmünk. A második félidő elején már tízzel is vezettünk, ezt követően egy kicsit kihagyott a figyelmünk, emiatt a veszprémiek felzárkóztak, ám a folytatásban ismét felvettük a ritmust. Jól működött a védekezésünk, támadásban pedig sokszor megtaláltuk a beállósainkat, emellett kevés technikai hibát követtünk el. Örültünk, hogy megint sokan szurkoltak nekünk a csarnokban. Szerencsére szép eredménnyel háláltuk meg a drukkereink buzdítását – zárta mondandóját Rédei.

NB I/B 29. forduló
Százhalombattai KE-DEAC
2023. 05. 20. (szombat) 18:00, Városi Szabadidő Központ

Fotó: Czeglédi Zsolt

Tabella: