A sereghajtó ellen jöhetünk ki a kisebb gödörből

Mándi Norbert vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata “megitta a levét” a sok ki nem kényszerített hibának az előző hetekben.

Kicsit megtorpant a DEAC férfi kézilabdacsapata, hiszen a legutóbbi három tétmérkőzését elveszítette. A gyengébb sorozatot figyelembe véve jókor jött a bajnoki szünet, hiszen mindenkinek jutott idő arra, hogy rendezze a gondolatait.

Múlt hét szerdán két tréning szerepelt a programban, aztán csütörtöktől pihenőt a kaptak a fiúk, bár egyéni feladatokat el kellett végezniük. Hétfőn újult erővel és tiszta lappal folytattuk a munkát. Az előző meccseinken nagyon sok ki nem kényszerített hiba csúszott be a játékunkba. A veszprémi bajnokin a végén elrontottunk egy ziccert, ez pedig megbosszulta magát. A Szeged elleni hazai találkozó egy igazi hullámvasút volt, az első félidőben főleg támadásban nyújtottunk jó teljesítményt, aztán a szünet után a védekezésünk feljavult, de elöl rengeteg labdát elszórtunk. A ceglédi kupamérkőzést elsősorban kísérletezésre használtam fel, ugyanis olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig nem töltöttek sok időt a pályán. Ezeken az összecsapásokon gyakran azt tapasztaltam, hogy a fiúk nem tartották magukat ahhoz, amit megbeszéltünk, ez pedig nem fér bele – nyilatkozta Mándi Norbert vezetőedző.

Szombaton az Ózd érkezik a DESOK-ba, az ütközet 18 órakor kezdődik. Ideálisnak tűnik a sereghajtó ellenfél, mivel kilenc kör után még nem tudott pontot sem szerezni. Ennek ellenére trénerünk nem írja le az ózdiakat.

Semmilyen teher nem nyomja a riválisunkat, ebből pedig profitálhat. Sok változás volt a nyáron az ózdiaknál, kulcsemberek távoztak, akiket az érkezők a jelek szerint nem tudják megfelelően pótolni. Lassan szövögetik a támadásaikat, így hátul türelmesnek kell lennünk. A heti edzésmunkánk bizakodásra ad okot, szerencsére úgy fest, hogy teljes kerettel állhatunk ki. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek, ettől függetlenül itthon akarjuk tartani a két pontot – zárta mondandóját Mándi Norbert.

NB I/B 10. forduló
DEAC-ÓAM-Ózdi KC
2023. 11. 11. (szombat) 18.00, DESOK