A sereghajtót fogadjuk

Két hét elteltével ismét összecsap egymással a DEAC és a Nyíregyháza a kézilabda NB I/B-ben. A szomszédvári rangadón fontos lenne győzni, hogy még távolabb kerüljünk a kiesőzónától.

A Debreceni Egyetem kézilabdázói március 10-én Nyíregyházán léptek pályára, ahol 26-24-es győzelmet arattak. A két együttes szombat este fél 7-kor ismét megküzd a pontokért, ezúttal a DESOK-ban.

A szabolcsiak öt ponttal jelenleg az utolsó helyen állnak, míg a DEAC tíz egységgel a nyolcadik. Egy hétvégi sikerrel tovább léphetnénk előre, ehhez fontos lenne, hogy a meccs végéig kitartson a lendület és a koncentráció.

Ellenfelünk legutóbb elég csúnya vereségbe szaladt bele a Pick Szeged U22 otthonában (42-26), míg a mieinknek a bajnokesélyes KTE-t sikerült megszorongatni a meccs alatt, de a végén hatgólos (25-19) győzelemnek örülhettek a vendéglátó kecskemétiek.

Nem olyan rossz csapat a Nyíregyháza, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat – hangsúlyozta Illés Tamás, aki két héttel ezelőtt négy góllal vette ki részét a szabolcsiak elleni sikerből. – Egyre jobban összeszedik magukat, sokat futó csapattá váltak, biztos vagyok benne, hogy küzdeni fognak az utolsó percig. Nem adják majd könnyen magukat, szoros meccsre számítok. A siker érdekében végig higgadtnak kell maradnunk, mert az utóbbi időben az jellemez minket, hogy a második félidő közepétől elkezdünk kapkodni, eladjuk a labdát, és magunkra húzzuk az ellenfelet. A küzdéssel nincs gond, mindenki odateszi magát, a koncentráció az, ami hiányzik, de igyekszünk ebben is fejlődni. Úgy készültünk egész héten, hogy nekünk ezt a mérkőzést meg kell nyerni, de nyilván ők is erre törekszenek. Biztos vagyok benne, nehéz összecsapás lesz” – világított rá a balszélső.

A mérkőzés zárt kapus lesz, viszont élőben megtekinthető a DEAC Youtube-csatornáján.

NB I/B, 17. forduló
DEAC–Nyíregyháza
szombat 18.00, DESOK