A végét is jobban bírtuk

A Debreceni Egyetem gárdája gyakorlatilag végig vezetett a tataiak ellen, ez pedig értékes két pontot hozott a konyhára.

A DEAC férfi kézilabdázói a kecskeméti vereséget követően a Tata ellen szerettek volna javítani szombat este a DESOK-ban. Kisebb meglepetés volt, hogy a vendégeknél nem a 87-szeres magyar válogatott Tatai Péter, hanem Blázovics Norbert kezdett a kapuban.

Kreisz Márk szerezte az összecsapás első találatát, erre 4-0-s sorozattal válaszoltunk. Ellenfelünk nyitott védekezéssel próbálkozott, de nem jöttünk zavarba, erőltettük a szélsőbefutásokat, amik rendre gyümölcsözőek voltak (8-5). Az első félidő derekán Boros Tamás néhány másodpercen belül két nagy védést is bemutatott, a szurkolók vastapssal jutalmazták cerberusunk bravúrjait. Illés Tamás ezúttal is biztos kézzel értékesítette a helyzeteit, a 28. minutumban hatodik helyzetéből szerezte a hatodik gólját, ezzel 16-11 szerepelt a kijelzőn. A szünet előtt Illés meglógott, úgy nézett ki, hogy az egyik tatai játékos szabálytalankodott vele, ám szélsőnk kapott kétperces büntetést, mert a lökete fejbe találta Blázovicsot. Eléggé véleményes bírói ítélet született, zúgolódott is a publikum…

A második játékrész elején Blázovics helyét Tatai vette át. Nem ijedtünk meg a kiváló képességekkel rendelkező kapuvédőtől, ennek köszönhetően magabiztosan őriztük a fórunkat. Aztán egy tizenegy minutumig tartó gólcsend jött nálunk, ezt pedig kihasználta a Tata, amely minimálisra csökkentette a hátrányát (25-24). Ebben a periódusban a szerencsével is hadilábon álltunk, mivel Vass lökete a sáncról csorgott be. István, majd Pethő járt túl Tatai eszén, így kényelmes pozícióból vághattunk neki a hajrának. Vetélytársunk teljesen megnyitotta a védelmét, ez pedig kisebb nehézséget okozott, ennek ellenére szerencsére begyűjtöttük a két pontot.

Mándi Norbert legénysége a következő fordulóban Ózdon vendégeskedik.

NB I/B 10. forduló
DEAC-Tatai AC 28-27 (16-13)
DESOK, játékvezetők: Budai-Bock, Wenzel.
A DEAC összeállítása: Aleksza, Boros – Hornyák, Mucza, Bíró, Mórucz, Balázs 3, Rédei, Kathi, Illés 6 (3), Szolnoki 1, Kiss Axel 3, Pethő 6 (3), Dobos 1, Kiss R. 4, István 4. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 4 ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/6 ill. 5/4.