A vereség mellett átlövőnk sérülése miatt is szomorkodhatunk

A Debreceni Egyetem alakulata küzdött becsülettel, ennek ellenére pont nélkül maradt.

A DEAC férfi kézilabdacsapata az év utolsó hazai bajnokiján a tabella második helyét elfoglaló Veszprémet fogadta. Sokan voltak kíváncsiak az összecsapásra, alig lehetett üres széket látni a DESOK-ban.

Szorosan alakult az első félidő, ezt bizonyítja, hogy kettőnél nagyobb különbséget egyszer sem jegyezhettünk fel. Szélsőink vezérletével egy 3-0-s sorozattal rukkoltunk elő, ennek köszönhetően 6-4-re módosult az állás a nyolcadik percben. Aztán a tizenhatodik minutumban Bőti Dominik találatával már a bakonyiak lógtak meg kissé (9-11), Mándi Norbert időt is kért. A szünetig folytatódott a nagy csata, aztán a játékrész hajrájában sajnos Almásy Richárd lába a jelek szerint súlyosan megsérült, átlövőnket ölben vitték le a pályáról. A pihenő előtt védekezésünk alapembere, Hornyák Zoltán vette be az üresen tátongó kaput, erre pedig Füry Félix válaszolt, így 16-16-os eredménnyel zárult az első játékrész.

A térfélcserét követően végig mi üldöztük a vetélytársunkat, de egyszer sem jött össze az egalizálás. 24-25-nél például több lehetőségünk is nyílt az egyenlítésre, ám ezekkel nem éltünk. A végjátékban elővettük a hét a hat elleni felállást, ami összességében jól működött, ám ez sem hozta el a várva várt fordulatot. Az utolsó percben Kiss Roland góljánál még bizakodhattunk a pontszerzésben, ám Janowszky Botond találata végleg eldöntötte az ütközetet (28-30).

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémieket erősítő Barna János lett tíz góllal, nálunk Kiss Roland volt a legeredményesebb, ő hétszer köszönt be.

Együttesünk jövő vasárnap az Ajka otthonában vizitál.

NB I/B 14. forduló
DEAC-BFKA-Veszprém U21 28-30 (16-16)
DESOK, vezette: Budai-Bock Krisztián László, Wenzel Tamás.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák 1, Mucza, Kiss R. 7, Mórucz, Fülöp, Illés 5 (1), Almásy 1, Kiss A. 7 (3), Pethő 1, Kerezsi, Dobos, Tóth M. 3, István. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 0 ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4 ill. 3/3.

Fotó: Kovács Péter