A vereség mellett kulcsjátékosunk súlyos sérülése miatt is búslakodhatunk

A Debreceni Egyetem alakulata nem tudta megszakítani rossz sorozatát.

A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es gárdáját fogadta az NB I/B 23. fordulójában. Több szempontból sem ideális helyzetből vághattunk neki ennek a meccsnek. Egyrészt sérülések miatt foghíjas keret állt Mándi Norbert vezetőedző rendelkezésére (Tóth Máté, Bakó Ádám, Kiss Roland és Kathi Péter egyaránt maródi), emellett az sem volt mellékes, hogy ezt megelőzően a legutóbbi három mérkőzésünkön nem jött össze a pontszerzés.

2-3-as eredmény szerepelt a kijelzőn, amikor újabb csapás ért minket, hiszen Hegedűs Patriknak elszakadt az Achilles-ina. Fiatal kulcsemberünket a hírek szerint még ma megműtik, innen is jobbulást kívánunk neki! Hegedűs kiesése miatt egyébként támadásban olyan belső hármas szerepelt, amelyet eddig nem sűrűn láthattunk. Pethő Ákos irányított, balátlövőként a korábbi összecsapásokon főleg védekezésben bevetett Kerezsi Ádám jutott szóhoz, míg jobbátlövőként Almásy Richárd bizonyított. Almásynak jobbkezesként nem volt egyszerű dolga ezen a poszton.

Eleinte úgy tűnt, hogy Hegedűs elvesztése nem fogott meg minket, mivel egy 3-0-s sorozattal 5-3-ra vezettünk. A vendégeknél főleg Éles Zsombornak sült a keze, míg nálunk Pethő Ákos vállalt sokat, de a megoldásai szerencsére bejöttek. Az előny egyébként nem sokáig volt nálunk, és a szünetig nekünk kellett futnunk az eredmény után. Az első játékrész hajrájában elővettük a hét a hat elleni felállást. Ugyan többször is betaláltunk ennek hála, ám a kapust nem tudtuk időben visszacserélni, ezt pedig megbüntette ellenfelünk. A pihenő előtt Almásy faragott a hátrányunkon, így 12-14-es állásról folytatódhatott a küzdelem.

A második félidőben sem értette kritika a küzdőszellemünket, ennek ellenére egy ideig nem tudtuk utolérni a vendégeket. A játékvezetők engedték a hosszú akciókat, amit a Fejér vármegyeiek kihasználtak, ugyanis gyakran egy percet is eltöltöttek a kapunk előtt. A hajrához közeledve kapuscserét hajtottunk végre, Maródi Ádám helyét Boros Tamás vette át. Boros az 50. minutumban néhány másodpercen belül két bravúrt mutatott be, abban bíztunk, hogy ez erőt adhat a végjátékhoz. Többször egyenlítettünk, aztán 23-23-nál Illés Tamás lélektanilag nagyon fontos pillanatban rontott hetest. A büntetőkkel egyébként ezúttal meggyűlt a bajunk, mivel négyet sem értékesítettünk. Az utolsó percekben a veszprémiek akarata érvényesült, ennek köszönhetően 27-23-ra diadalmaskodtak.

Alakulatunk a következő játéknapon az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdájának otthonában vizitál, a mérkőzést jövő vasárnap rendezik meg.

NB I/B 23. forduló
DEAC-Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 23-27 (12-14)
DESOK, vezette: Budai-Bock Krisztián László, Wenzel Tamás
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Fülöp, Hegedűs, Kiss B., Illés 6 (2), Almásy 1, Szolnoki, Kiss A., Pethő 7 (1), Kerezsi 2, Dobos, Király, István 7. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 7/3 ill. 4/3.
Kiállítások: 6 ill. 16 perc.

Fotók: Derencsényi István