Átszakadt a gát

Megszerezte első győzelmét a DEAC kézilabdacsapata a 2021-2022-es szezonban. A Ferencváros ellen végig magabiztos teljesítményt nyújtva szereztük meg a két pontot.

Négy forduló telt el az idei szezonból, és mindössze két döntetlent sikerült elérni, az első győzelem még váratott magára. A csapat teljesítménye azonban hétről hétre egyre jobb lett, és a munka gyümölcse ma este, a Ferencváros U21-es gárdája ellen végre beérett.

A zöld-fehérek a második helyről várták a találkozót, és az elején még úgy tűnt, nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük, ám a 8. percben már 6-2-re vezettünk. Ekkor időt kért a vendégek mestere, és ez némileg megtörte a lendületünket, felzárkózott a Fradi, de két gólnál közelebb nem tudott kerülni, sőt, egyre nagyobb fölényre tettünk szert, hat perc alatt öt találatot szereztünk, miközben az ellenfél egyet sem. Szép akciókat vezettünk, joggal szólt a vastaps a lelótóról. A szünet 18-12-es hazai vezetésnél érkezett.

A második félidőben sem adtuk alább, még az sem tudta megzavarni játékosainkat, hogy kétszer is kettős emberhátrányba kerültünk. Ezeket az időszakokat is átvészeltük, volt olyan, amikor kilenc góllal vezettünk. Talán a biztos előny tudatában a végére kicsit leengedtünk, és az FTC feljött három gólra, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

NB I/B, 5. forduló
DEAC – FTC U21 33-30 (18-12)

DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Boros – Gidai 6 (1), Rédei 5, István P. 6, Bíró Á. 1, Balázs S. 4, Illés T. 2 (2). Cserék: Mándi, Fábián, Dobos, Mucza 8, Hornyák Z., Dobos 1, Mórucz, Fülöp G., Kathi, Péter D.

Kiállítás: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/3, ill. 1/2