Az éllovast fogadjuk

Szombaton 18 órakor a Békési FKC látogat a DESOK-ba az NB I/B 3. fordulójában.

Ellenfelünk két győzelemmel kezdte a bajnokságot (ami rajta kívül még egy csapatnak, a Tatának sikerült), ennek köszönhetően az élen áll az NB /B-ben, ám nagyon az elején járunk még, ebből a helyezésből messzemenő következtetést nem lehet levonni. A DEAC is jól kezdett, az első fordulóban magabiztos sikert aratott a Pick Szeged fiataljai felett, ám utána Egerben vereséget szenvedett.

Egy mérkőzésen belül nagyon ritka, hogy egy csapat 60 percen keresztül végig magas szinten játsszon, sajnos előfordulnak benne hullámhegyek és völgyek egyaránt – tekintett vissza a legutóbbi bajnokira Pethő Ákos. – Mi a második félidő elején beragadtunk, és ez végül meghatározta a végeredményt. Elmaradtak a kimagasló teljesítmények, amikre szükségünk van ahhoz, hogy egy bajnokesélyes gárda ellen végig partiban legyünk, ráadásul ellenfelünknél többen is nagyszerűen játszottak. Jól igazoltak és jó csapatot raktak össze, úgy gondolom, komoly erőt fognak képviselni az idei bajnokságban – fogalmazott az irányító.

Együttesünkre ezúttal is nehéz összecsapás vár, hiszen a Békés jó formában érkezik a DESOK-ba.

A Békés csapatát nem kell bemutatni számunkra, nagyon sok mérkőzést játszottunk már ellenük, ezek pedig mindig parázs hangulatot hoztak. Többnyire ők diadalmaskodtak, de arra fogunk törekedni, hogy változtassunk az eddigi arányokon, és győzelemmel a hátunk mögött hagyjuk el a pályát a lefújást követően. Nem szeretném, ha a mérkőzés után hiányérzet lenne bennünk, hogy nem tettünk meg mindent. Ez a találkozó is egy fejlődési lépcsőfok lesz számunkra, amit ha sikerrel vívtunk meg, akkor eggyel feljebb léphetünk, és koncentrálhatunk a jövőbeli céljainkra.

A legutóbbi hazai találkozón szinte telt ház várta a mieinket, és a szurkolók buzdítása mellett sikerült begyűjteni a két pontot.

A fiatal DEAC-os kézilabdázók és szüleik remek légkört varázsoltak a DESOK-ba két héttel ezelőtt, amiért hálával és további jó mérkőzésekkel tartozunk nekik. A Békés ellen már a frissen alakult szurkolói csoport tagjai is kilátogatnak, szóval ezúttal is bízunk a jó hangulatban, és hogy ehhez jó játék is párosul! – tette hozzá Pethő Ákos.

Jegyek elővételben online kaphatók, illetve a helyszínen 500 és 1000 forintos árakon.

NB I/B 3. forduló
DEAC–Békési FKC
szombat 18:00, DESOK