Az NB I-ből érkezett kapussal erősítettünk

Boros Tamás Debrecenben nevelkedett, felnőttpályafutása során eddig csak élvonalbeli kluboknál szerepelt.

Újabb erősítésről számolhatunk be, ugyanis a Debreceni Egyetem kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Boros Tamás, aki az előző öt szezonban az élvonalban szereplő Budakalász együttesében védett.

A 25 éves kapus Debrecenben született, és a DSI-ben kezdett kézilabdázni. Mindössze tizenhat éves volt, amikor a Tatabánya leigazolta. Kezdetben az ifiben és a juniorban kapott szerepet, de a 2014-2015-ös szezonban bemutatkozott az NB I-es felnőttcsapatban is. Később volt a PLER, legutóbb pedig a Budakalász játékosa.

Többszörös utánpótlás-, illetve felnőtt B-válogatott kézilabdázó. Pályafutása során 132 élvonalbeli találkozón védte a kaput.

Öt szezont töltöttem a Budakalász csapatában, nagyon megszerettem ott mindenkit, jó volt náluk játszani, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje – fogalmazott Boros Tamás. – Voltak elsőosztályú megkereséseim, ám a DEAC-ot választottam, mivel nagyon megtetszett az a szemlélet, ami erre a klubra jellemző, vagyis hogy a sport mellett a tanulás is fontos. Én is ezt az elvet vallom, ezért jelentkeztem a Debreceni Egyetemre. A feleségemmel megbeszéltünk mindent, és végül úgy döntöttem, belevágok ebbe az új kihívásba. A vezetőedzőt, Bíró Imrét gyerekkorom óta ismerem, így kerültem kapcsolatban a DEAC-cal. Egyelőre egy évben állapodtunk meg, de remélem, egy sikeres együttműködéssel ez még tovább tart majd” – mondta újdonsült kapusunk.

Boros Tamás és Bíró Imre szakosztályvezető

Bár Boros Tamás az élvonalban szerepelt, figyelemmel követte az NB I/B-s bajnokságot is. Véleménye szerint a DEAC nyolcadik helyezése csalóka.

A mérkőzések összképét nézve a csapatnak előrébb kellett volna végeznie. Remélem, a következő szezonban nagyon sikeresek leszünk, és a későbbiekben még merészebb célokért játszhatunk. Ez a klub és a város megérdemelné, hogy első osztályú férfi kézilabdacsapata legyen. Bízom benne, hogy ez az időszak minél hamarabb eljön” – zárta szavait Boros Tamás.