Bíró Ádám bekerült az Eb játékvezetői keretébe!

A DEAC kézilabdacsapatának játékosa ott lehet a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Tizenöt év után lesznek magyar játékvezetők férfi kézilabda világeseményen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közzétette annak a 18 játékvezető-kettősnek a névsorát, akik közreműködnek a januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi felnőtt Európa-bajnokságon. A keretben szerepel a DEAC kézilabdacsapatának játékosa, Bíró Ádám, aki Kiss Olivérrel évek óta vezet nemzetközi mérkőzéseket. Legutóbb a 2007-es világbajnokságon kapott szerepet magyar játékvezető páros a férfi mezőnyben.

Büszkék vagyunk Ádámra és Olivérre, hiszen óriási szakmai elismerés a férfi Európa-bajnokságon való szereplés, ezen a tornán valóban kizárólag a legjobb párosok szerepelhetnek – emelte ki az mksz.hu-nak Herczeg Péter, a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottságának elnöke, aki 2007-ben férfi vb-n működhetett közre. – Az elmúlt években több nemzetközi párosunk is visszavonult, így a munkánk fókuszában állt, hogy újabb kettősök jussanak el a nemzetközi szintre, majd a világversenyekre, nagyon örülünk, hogy a két fiatal játékvezetőnek most sikerült, ezért külön köszönet illeti Horváth Gabriella MKSZ-főtitkárt, az EHF Végrehajtó Bizottságának tagját és Soós Balázs nemzetközi igazgatót is. Ádám és Olivér már a januári férfi vb-n első számú tartalékok voltak, akkor szerepet is kaphattak volna, de sajnos egy pozitív koronavírus-teszt ezt meghiúsította. Sok sikert kívánunk nekik az Európa-bajnokságon!”

Soós Balázs, az MKSZ nemzetközi igazgatója így vélekedett az EHF döntéséről: “Kiemelt fontosságú a magyar válogatott szempontjából is, hogy lehet magyar kettős a januári Eb-n, az ő szerepük sportdiplomáciai szempontból jelentős, hiszen újabb elismertséget szerezhetnek a magyar kézilabdának. Bíró Ádám és Kiss Olivér nemzetközi csúcs-kategóriába való bekerülése a többi tehetséges magyar játékvezető számára is új ajtókat nyithat meg, klub- és válogatott szinten egyaránt, sok szeretettel gratulálunk nekik – zárta Soós Balázs az MKSZ.hu oldalon.

Fotó: mksz.hu