Bíró Imre: A csapat szerkezetét nem kell átalakítani

Mint arról beszámoltunk, lesz másodosztályú férfi kézilabdacsapata Debrecennek, ugyanis a DEAC az NB I/B-ben kezdheti a 2020-2021-es szezont. Bíró Imre vezetőedző elmondta, első körben az a cél, hogy erős középcsapattá érjen az együttes.

Szerencsére nem veszett kárba az elmúlt idény kemény munkája, pedig amikor áprilisban a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt lezárta az idényt, és közölte, nem hirdet bajnokot, sőt, sem feljutó, sem kieső csapatok nincsenek, akkor még úgy tűnt, hiába a veretlen szezon, még egy évig a harmadosztályban kell dekkolni. A visszalépések miatt azonban a DEAC – teljesen megérdemelten – indulhat az NB I/B-ben, ami új helyzetet teremt, bár jelentős változások nem lesznek a keretben.

A csapat szerkezetét nem kell átalakítani, mert elég erősek voltunk tavaly, de nyilván kell olyan játékos, aki még tud javítani az arculaton – kezdte Bíró Imre vezetőedző. – Kérdéses, milyen erőt képviselnek majd az ellenfeleink. Valamilyen szinten a vírus megviselte a csapatokat, ám akadnak olyan klubok, amelyek továbbra is komoly gazdasági potenciállal bírnak, és nagy összegeket áldoznak az erősítés érdekében. Vannak kérdőjelek, például nem tudjuk, hogy milyen lesz a Mezőkövesd, amely visszalépett az NB I-től, és sok játékos elment onnan. Hallani olyan csapatokról, amelyek erős kezdősort verbuválnak össze, és lehetőségekhez mérten fiatalokkal próbálják kitölteni a keretet. Erre biztosan lesz több példa is. A Kecskemét és a Hatvan véleményem szerint erős kerettel vág neki a szezonnak, aspirálnak a feljutásra. Ami minket illeti, első körben egy stabil középcsapattá kellene érnünk.

A csapat július 20-án kezdi a felkészülést. A bajnokság a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik.