Biztató játék az első edzőmeccsen

A DEAC kézilabdacsapata pénteken felkészülési mérkőzést játszott a Békés vendégeként.

Miután kiderült, hogy kézilabdacsapatunk a másodosztályban kezdi a következő szezont, gőzerővel elindult a felkészülés a szeptemberben rajtoló bajnoki nyitányra. Az edzőmeccsek fontos szerepet töltenek be ilyenkor, és együttesünk már le is játszotta az első találkozót péntek délután a szintén NB I/B-s Békés otthonában.

Az első félidő 12-12-es döntetlennel zárult, a mérkőzésen főszerepet kapott az új játékrendszer alkalmazása, illetve mindenki számára a megfelelő játéklehetőség biztosítása is. Ez az időszak a kísérletezési fázis a bajnokságra, így több formációt is kipróbált Mándi Norbert vezetőedző.

Ennek megfelelően zajlott a második félidő is, ami végül négygólos hazai sikert hozott. A végső sípszót követően 28-24-es végeredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A párharcot követően Mándi Norbert értékelte a pályán látottakat.

Mindenképpen pozitív, amit láthattunk a mai mérkőzésen. Egy új rendszer elsajátítása nem megy egyik napról a másikra, minden edzés, edzőmérkőzés fejlődési lépcsőfok a gárda életében. Úgy küldtük ki a pályára a fiúkat, hogy csapatszinten szeretnénk azokat a dolgokat viszont látni, amiket edzéseken gyakoroltunk, illetve védekezéseben azokat az alapelveket, amiket szeretnénk a bajnokság során is alkalmazni. Az első félidőben úgy gondolom, hogy a védekezés és a kapusteljesítményünk dominált, de láthattunk támadásban is begyakorolt elemeket, amiket gólokkal tudtunk befejezni. Mindenki kapott játéklehetőséget a mai mérkőzésen, emellett több formációt is kipróbáltunk, forgattuk a csapatot. Voltak azonban olyan hibáink amiket a bajnokság során nem követhetünk el. Jelenleg itt tartunk, a felkészülés ezen periódusában normális, de a hibáinkat javítani kell! Nagyon jól dolgoznak a srácok, úgy gondolom szépen haladunk. A jövőben többet fogunk foglalkozni a csapat taktikai elemeivel, hogy a bajnoki rajtra tökéletesen működjön a támadójátékunk. Mindenki nagyon motivált, mindent meg fogunk tenni a céljaink eléréseihez – összegzett Mándi Norbert.

Csapatunk következő edzőmeccsére egy hét múlva kerül sor az Ózd otthonában.

Edzőmeccs
Békési FKC–DEAC 28-24 (12-12)

DEAC: Maródi, Boros 1 – Hornyák, Fábián 1, Mórucz, Balázs S. 5, Gidai 2, Illés 1, Kiss A. 1, Pethő 3, Kiss R. 2, István P. 2, Dobos 3, Kathi 2, Kozma 1, Király

Szűcs Levente