Bravúros siker

Izgalmas végjátékban egygólos győzelmet aratott a DEAC a Cegléd otthonában a kézilabda NB I/B 10. fordulójában.

Nehéz mérkőzés előtt állt együttesünk, hiszen soros ellenfele, a Cegléd az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, és ugyan azóta némileg átalakult a kerete, még mindig jó játékerőt képvisel. Ezt jól mutatja, hogy az első fordulóban sima győzelmet arattak a DESOK-ban.

Továbbra is több meghatározó játékosunk bajlódik sérüléssel, vagy betegséggel, mégis sikerült alaposan megnehezíteni az esélyesebbnek vélt hazaiak dolgát. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a két-háromgólos előnyt közel a félidő feléig tartottuk. Utána fordítani tudott a Cegléd, az első játékrészt 12-10-re megnyerte.

A szünet után kicsit az öltözőben ragadtunk, négygólos fórhoz jutottak a hazaiak, de sikerült gyorsan talpra állnunk, és az a hajrá, ami általában nem szokott sikerülni együttesünk számára, most nagyon jól alakult. Az 52. percben visszavettük a vezetést, és a kiállítások miatt hiába kellett többször is emberhátrányban kézilabdáznunk, a Cegléd ezt nem tudta kihasználni. Koncentráltan játszottunk, jól védekeztünk illetve Boros Tamás is nagyokat védett, ennek köszönhetően 22-21-re megnyertük a találkozót, és ezzel feljöttünk a hetedik helyre.

NB I/B, 10. forduló
Ceglédi KKSE – DEAC 21-22 (12-10)

Abony. Vezette: Paska, Vastag.
DEAC: Boros, Mándi, Maródi – Hornyák 1, Mucza 3, Bíró Á. 1, Mórucz, István P. 5, Kathi 1, Gidai 5 (1), Péter D., Illés 4 (1), Szolnoki, Pethő 2 (1), Dobos, Tóth M.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/5