Búcsú a Magyar Kupától

Érvényesült a papírforma, de a DEAC játékosai nagyot küzdöttek, és megnehezítették az élvonalban szereplő Cegléd dolgát.

A kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában az NB I-es Cegléd KKSE együttesét látta vendégül a DEAC. Ellenfelünk most kapcsolódott be a küzdelmekbe, míg a mieink két körön már túl voltak.

A vendégek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, a mieink pedig próbáltak tapadni az ellenfélre, nem hagyták magukat lerázni. A Cegléd sokszor csak szabálytalanságok árán tudta megállítani a DEAC játékosait. A szünetben négygólos volt a kék-sárgák előnye, ami a pihenő után tovább apadt, a 35. percben 21-19-re feljöttünk. Tartottuk a lépest a Cegléddel, amely azonban így is 36-30-ra megnyerte a találkozót.

A DEAC búcsúzott tehát Magyar Kupától. Jövő héten két mérkőzést játszunk a Ligakupában a Nyíregyháza ellen, január 30-án pedig a bajnokság is elkezdődik számunkra.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

Magyar Kupa, 3. forduló
DEAC–Ceglédi KKSE 30-36 (16-20)

DESOK. Vezette: Bócz, Wiedemann.
DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z., Mucza 5, Mórucz, Kathi, Leiter 2, Pál G. 6, Péter D., Illés 7 (4), Szolnoki, Pethő 3 (1), Gidai 4 (1), Tóth M. 3, Füzesi.

Hétméteresek: 6/7, ill. 1/1
Kiállítások: 6, ill. 16 perc