Drámai végjátékban jutottunk tovább

Az utolsó öt percben ötgólos hátrányt dolgozott le a Mizse a DEAC ellen a Magyar Kupa 2. fordulójában, ám ez kevésnek bizonyult számára a sikerhez, a mieink léptek a következő körbe.

A Debreceni Egyetem kézisei ma este Lajozsmizsén vendégszerepeltek, ahol a helyi együttes ellen léptek pályára a Magyar Kupában. A Mizse KC hozzánk hasonlóan az NB I/B-ben szerepel.

A zárt kapus találkozó első húsz perce szoros küzdelmet hozott, bár volt olyan időszak, amikor a hazaiak kicsit megléptek. Gyorsan talpra álltunk azonban és a 25. percben már nálunk volt az előny, amit a szünetig sikerült megtartani.

A második félidő fordulatokban gazdag játékot hozott. A 48. percig a Mizse KC vezetett, hol két, hol három góllal. Ekkor azonban sikerült egyenlítenünk, majd szép lassan egyre nagyobb előnyre tettünk szert. Öt perccel a vége előtt már öttel ment a DEAC, ekkor azonban történt egy kis rövidzárlat, a hátralévő időben ugyanis semmi nem jött össze, egyetlen gólt sem sikerült szerezni, pedig több jó támadást is indítottunk. A Mizse egyre közelebb került, egyenlített is, de fordítani már nem tudott.

A szabályok értelmében az 1-5. fordulóban döntetlen eredménynél azonos osztályú csapat esetén a vendéggárda jut tovább, így tehát a DEAC lépett a következő körbe!

Magyar Kupa, 2. forduló
Mizse KC – DEAC 23-23 (10-11)

Lajosmizse Polyák Imre Sportcsarnok. Vezette: Altmár, Horváth M.
DEAC: Kőrizs, Mándi – Mórucz, Bíró Á. 3, Leiter, Hornyák B. 2, Pál G. 3, Hornyák Z., Dobos 2, Illés 4 (1), Mándi, Kiss D. 3 (1), Péter D. 4, Kathi, Zalai 2

Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/4, ill. 1/2