Elmaradt a bravúr

A Debreceni Egyetem alakulatának gyakorlatilag végig futnia kellett az eredmény után.

A DEAC férfi kézilabdázói az év utolsó bajnokiján a második helyen álló PLER-Budapest csarnokában vizitáltak szombat délután. A fővárosiak csarnokában csak a Vecsés tudott két pontot szerezni a mostani szezonban, sajnos Mándi Norbert legénysége nem tudta megismételni a Pest megyeiek bravúrját.

Nem indítottuk valami jól a mérkőzést, a 11. percben 4-1 állt az eredményjelzőn. Aztán összekaptuk magunkat, és egy 3-1-es sorozattal felzárkóztunk (5-4). Újabb fordulat következett, amelynek köszönhetően ismét ellenfelünk került kényelmesebb helyzetbe (8-4). A hazaiaknál egykori játékosunk, Zalai Balázs is iparkodott, végül négy találattal zárta az ütközetet. István Péter faragott a hátrányunkon, ezzel kettő volt közte (11-9), ám a szünetig megint kinyílt az olló (15-11).

A második játékrészben továbbra is az üldöző szerepében tetszelegtünk. Kiss Roland remek napot fogott ki, mind a hét helyzetét értékesítette, de a remeklése ellenére sajnos nem lógott a levegőben a pontszerzés esélye. Többször is felzárkóztunk háromra, ám ennél jobban nem tudtuk megközelíteni a PLER-t. Különösen bosszantó volt, hogy hét büntetőnkből négyet is elrontottunk. A hajrában Kiss újabb villanásával 26-23-ra módosult az állás, ám vetélytársunk a hátralévő időben 3-1-es szériával eldöntötte a két pont sorsát.

A tizenkét egységgel rendelkező együttesünk a kisebb téli szünetet követően a Salgótarjánt fogadja január 28-án.

NB I/B 15. forduló
PLER-Budapest-DEAC 29-24 (15-11)
Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ, játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros 2 – Hornyák, Mucza 1, Kiss R. 7, Mórucz, Balázs 2, Gidai 3 (1), Rédei, Illés 1, Kathi 1, Kiss Axel 1, Pethő 2, Nagy-Menyhárt, Dobos, István 4 (2). Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 3/1 ill. 7/3.
Kiállítások: 14 ill. 10 perc.

Fotó: Derencsényi István