Emlékezetes győzelmet ünnepelhettünk

A Debreceni Egyetem alakulata a helyszínváltozás ellenére sem jött zavarba, ezt támasztja alá, hogy magabiztosan múlta felül azokat a ceglédieket, akik a legutóbbi idényben még az NB I-ben szerepeltek.

Csőstül jött baj a DEAC kézilabdacsapatának szombati bajnokija előtt, amelyet a Cegléd ellen játszott. Először az okozott gondot, hogy a DESOK-ban egy technikai probléma miatt nem lehetett megrendezni a mérkőzést, így Hajdúböszörményben csaptak össze a gárdák. Mándi Norbert vezetőedző dolgát az sem könnyítette meg, hogy István Péterre betegség miatt nem számíthatott. Beállósunk az előző fordulóban nyolc góllal vette ki a részét a kecskeméti diadalból, így nem tűnt könnyű feladatnak pótlása.

Dobos Balázs hamar bebizonyította, hogy megbirkózik ezzel a teherrel, mivel a találkozót két kiharcolt hetessel indította, a büntetőket pedig Kiss Axel biztos kézzel értékesítette. Szerencsére a védekezésünk is kiválóan működött, így a hatodik percben, 4-1-es állásnál jöhetett a ceglédi időkérés. A böszörményi csarnokot megtöltő drukkerek egészen parádés hangulatot teremtettek, amit játékosaink fantasztikus teljesítménnyel háláltak meg. Kiss Roland produkciójára nehéz jelzőt találni, mivel átlövőnk a 14. minutumban már ötször köszönt be, végül az ütközetet 13 (!) találattal zárta. Nem állt össze ellenfelünk játéka, Nagy Károly 12-7-nél már másodszor tartott rövid eligazítást tanítványainak. A szünetig még tekintélyesebb fórra tettünk szert, Illés Tamás góljával először mentünk kilenccel (20-11).

A második játékrészben sokáig nem tapasztalhattunk változást, elöl és hátul is jól muzsikáltunk, a 44. percben Pethő Ákos villanása után 30-21 szerepelt a kijelzőn. Aztán a ceglédiek megindították a felzárkózást, így tíz minutummal a vége előtt 32-28-ra módosult az állás. Szerencsére a hajrában nem kellett izgulnunk, mivel Kiss Roland löketeinek az ellenszerét nem találta meg a ceglédi kapus. A lefújás előtt nem véletlenül zúgott a vastaps, ugyanis együttesünk gyakorlatilag végig vezetett, így teljesen megérdemelten győzte le a Pest vármegyei vetélytársát.

NB I/B 17. forduló
DEAC-Ceglédi KK 36-32 (20-11)
Hajdúböszörmény Városi Sportcsarnok, vezette: Barna Viktor Bálint, Kovács Bence.
A DEAC összeállítása: Boros 1, Maródi – Hornyák, Kiss R. 13, Mórucz, Fülöp, Hegedűs 1, Illés 2, Almásy, Szolnoki, Kiss A. 7 (6), Pethő 5, Kerezsi, Dobos 6, Tóth M. 1, Király. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 7/7 ill. 5/5.
Kiállítások: 10 ill. 10 perc.