Értékes két ponttal gazdagodtunk

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően fektette két vállra a szigetszentmiklósiakat.

A DEAC férfi kézilabdázói a Szigetszentmiklóst fogadták szombaton a DESOK-ban. Ősszel a Pest vármegyeiek hazai környezetben magabiztosan nyertek, de most visszavágott nekik Mándi Norbert legénysége.

Kiss Roland góljával indult a találkozó, aztán a hetedik percben már a vendégek vezettek (2-3). Ezt követően sok helyzetet elrontottunk, így egyre nagyobb lett a hátrányunk (4-9). A különbség még tetemesebb is lehetett volna, ha Maródi Ádám nem hárít két hetest. A szünetig többek között Illés Tamás és Kiss Axel találatainak hála felzárkóztunk (10-11).

A második játékrész sem úgy kezdődött, ahogy reméltük, Mikita Bence 14-18-re módosította az állást a 39. minutumban. Szerencsére összekaptuk magunkat, amit alátámaszt, hogy egy 7-0-s sorozatot produkáltunk (21-18). Sokáig nem örülhettünk, ugyanis ellenfelünk jelentkezett egy 4-0-s szériával (21-22). A végjátékban Boros Tamást lehetett méltatni, mivel előbb bevette az üresen tátongó kaput, aztán hétméterest fogott. A hajrában már a mi akaratunk érvényesült, a 29-26-os végeredményt Illés állította be.

Együttesünk három forduló óta veretlen a bajnokságban, a jó periódus Balatonfüreden folytatódhat március 18-án.

NB I/B 20. forduló
DEAC-Szigetszentmiklósi KS 29-26 (10-11)
DESOK, játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
A DEAC összeállítása: Boros 1, Maródi – Hornyák, Mucza 2, Kiss R. 3, Bíró 1, Király, Balázs 3, Rédei, Illés 5, Kathi, Kiss A. 5, Pethő 4 (2), Dobos 5, Bakó, István. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 3/2 ill. 5/2.
Kiállítások: 4 ill. 12 perc.

Fotók: Derencsényi István